Śmietnisko > Off Topic

jaka sieć gsm?

<< < (4/8) > >>

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Dark Flonoe w Marzec 08, 2011, 08:21:17 ---Pro po play http://niebezpiecznik.pl/post/pracownicy-playa-pytaja-o-hasla-klientow/ ;)

Co nie znaczy ze to zla siec jest, tylko maja cymbalow w marketingu.

Herezja mi sie umowa skonczyla ponad 2 lata temu i generalnie nie mam cisnienia na zmiane taryfy/operatora. Teraz mam zamiast minut i/lub sms pakiet wartosciowy w zlociszach na wszystko co moge zrobic z telefonem czy to premium sms czy rozmowy z austalia. Pytalem jakis rok temu u innych operatorow i lipa nikt nie oferowal takiego abonamentu.

--- Koniec cytatu ---

@Dark ale nie napisałeś w jakiej sieci jesteś ];P

Co do zasięgu samego Play-a to ... mieszkam Ci ja w mieście Płońsk i w okolicach robią jakieś poprawki czy naprawy i były spore problemy z jakością sieci. Przykładowo sieć się gubiła sama z siebie. Jak się okazało wina leży po stronie operatora i jakoś nikt nie pomyślał o poinformowaniu abonenta. Dopiero po 2 czy 3 tel dowiedziałem się, że mam ręcznie wybrać sieć a nie w automacie. Co do Orange vs Era to ze 2 lata temu byłem w Bieszczadach i tam albo nie było sieci Orange (w 90% miejscach) lub łapało Ukrainę ];) a Era ... te 2 czy 3 kreski u krewnego na tel były. O Play się nie wypowiem bo wtedy jeszcze w tej sieci nie byłem. Wniosek dla mnie jest jeden. Orange to syf, kiła i mogiła a nie operator (ceny wysokie, nędzne promocje i brak jakiegokolwiek zainteresowania ze strony operatora). Za to Play tylko działa w okolicach Suwałk (internet) bo inne sieci nie łapią tam zasięgu (siostra tam mieszka więc mam wiadomości z 1 ręki)

[CBIRR] Soobocz:
Tylko era :) Teraz to T-Mobile.

Jestem z a siecią już 15 lat i nie narzekam. Minut w pi..... Darmowe połączenia praktycznie na wszystkie numery stacjonarne i w sieci era. Internet jakość bardzo dobra. I nie zgodzę się z Xartem, ze plus ma najlepszy zasięg.

Xarthias:
Ja nie mówię, że ma najlepszy, tylko największy. Coverage mówi sam za siebie :) ale z zasięgiem w budynkach to bywa różnie.
A z erą miałem tyle przejść, że staram się ich omijać z daleka :P
Z Orangem zresztą też :)
Generalnie Play mi jeszcze nie podpadł, ale problemy zdarzają się u wszystkich operatorów. Do Playa przeszedłem, bo miał dla mnie najlepszą ofertę (3x więcej minut, tańsze minuty, rozmowy w sieci w abonamencie i 3x tańszy telefon niż w innych sieciach) i generalnie nie narzekam póki co.

sc0rp:

--- Cytat: Herezja w Marzec 08, 2011, 10:07:24 ---@Dark ale nie napisałeś w jakiej sieci jesteś ];P
--- Koniec cytatu ---
w erze.

Ale teraz sie rozgladam bo mi w telefonie bateria przestala trzymac (<24h) i sklaniam sie ku ofercie orange ze wzgledu na to ze jako jedyni maja iphone 3GS (iphone 4 jest za drogi jeszcze) w ludzkiej cenie i nie kaza podpisywac umowy przy kurierze (jakby kto nei wiedzial to nie ma mozliwosci przeczytania umowy przy kurierze).

Gaunt:
miałem plusa dłuuugoo, ale to jest syfna sieć straszliwie :P
przeszedlem na orange na mixa pelikana teraz (ah te darmowe smsy) i naprawde nie narzekam. Orange dla orangówców ma chyba najdogodniejszą oferte hihi :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej