Śmietnisko > Off Topic
Czytniki E-Booków (e-ink)
Asag:
A co z obsługiwanymi formatami? Bo ludzie coś psioczą że nie obsługuje ePub tylko mobi a mi nic to nie mówi. Jak jest z dostępnością książek (nie tylko angielskojęzycznych)?
Ranshe:
No nie obsługuje, więc trzeba sobie pokonwertować jeśli wydawca nie zrobił tego za ciebie. Też mi problem, dwa kliki w Calibre. :)
Goomich:
--- Cytat: HammerSnake w Marzec 02, 2012, 21:30:53 ---Pytanie na ile w dobie smartphonów, laptopów, netbooków i tabletów człowiek potrzebuje wifi, klawiaturę i 3g w e-ink readerze.
--- Koniec cytatu ---
Ksiazka ci sie sama z amazona nie sciagnie. Doooh.
--- Cytat: Asag w Marzec 02, 2012, 23:43:17 ---A co z obsługiwanymi formatami? Bo ludzie coś psioczą że nie obsługuje ePub tylko mobi a mi nic to nie mówi. Jak jest z dostępnością książek (nie tylko angielskojęzycznych)?
--- Koniec cytatu ---
Kindle obsluguje wlasny format azw, ktory jest modyfikacja innego (mobi), tego zreszta tez uzywa. W tym masz wszystkie ksiazki na Amazonie. Natywnie obsluguje tez pdfy i txt. :-P
Poza tym jak imprzeslesz html, doca, pdfa i cos tam jeszcze to ci go przerobia na azw, ale nie radzi to sobie z pliterkami, a w jednym pdfie przerobilo mi wszystkie spacje na dwie kropki, wiec dalem sobie spokoj. Do przerabiania jest fajny program pt. Calibre, ale nie ruszysz w nim niczego co ma DRMa.
Przez wiekszosc tego poltora roku odkad mam kindla polskie ksiegarnie sprzedawaly tylko w pdfach (syf) i epubach (otwarty format do ebookow, czesto ma podlaczony AdobeDRM (co nawrzucalem pan z negojowalna cnota przy probie zainstalowania tego na tablecie, to moje (i sasiadow))). Od kilku miesiecy jednak trwa ostra promocja na mobi w na przyklad Virtualo, wiec ich ksiazki powinny dzialac na kindlach.
I jeszcze jedno, zalajkuj sobie Swiat Czytnikow na fejsie, maja ta recenzje roznych, opowiesci o bliskich spotkaniach 3 stopnia z supportem Amazona (wszystkie krotkie i ze szczesliwym zakonczeniem), informacje o promocjach i takie tam.
Ranshe:
--- Cytat: Mona X w Marzec 02, 2012, 23:51:07 ---Ksiazka ci sie sama z amazona nie sciagnie. Doooh.
--- Koniec cytatu ---
Ściągnie się po wifi albo kablu z kompa. A ja to bym jeszcze i tak to wyłączył w pizdu, żeby całej wypłaty nie wydać na książki. ;d
Goomich:
Moj boze, to prawie jak w XX wieku. =-O
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej