Śmietnisko > Off Topic
Czytniki E-Booków (e-ink)
HammerSnake:
swoją drogą patrze na swój czytnik sony i jestem ciekaw jaką to ma żywotność. Bateria w końcu siądzie, no ale ostatnio to i tak czytam bardziej w chacie.
Xarthias:
--- Cytat: marcoos w Grudzień 05, 2012, 20:56:32 ---Ja mam toucha i bardzo go sobie chwale...
--- Koniec cytatu ---
Ty żyjesz? :P
Każdemu co kto lubi, ja wolę oldscoolowe przyciski ;)
--- Cytat: HammerSnake w Grudzień 05, 2012, 21:00:59 ---swoją drogą patrze na swój czytnik sony i jestem ciekaw jaką to ma żywotność. Bateria w końcu siądzie, no ale ostatnio to i tak czytam bardziej w chacie.
--- Koniec cytatu ---
W Kindlach bateria mi wystarcza na około 1500-2000 stron "papieru" z włączonym nonstop wifi. Wyłączenie nie zwiększa żywotności w zauważalny sposób, więc nie wyłączam :P
PDFy, audiobooki, lampka w okładce, przeglądanie sklepu zeżera minimalnie więcej baterii niż po prostu czytanie. To tak z moich dwuletnich obserwacji :)
sneer:
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 05, 2012, 10:56:30 ---Chyba nie rozumiesz idei e-inka..
--- Koniec cytatu ---
ja doskonale rozumiem idee e-inka
ale
matowy ekran nie męczy mi oczu mimo godzin siedzenia / testowane / - moze to zaleta malej powierzchni...
nie mam kretyńskich refleksów jak w wielu innych czytnikach
czesto czytam przed zasnieciem kiedy już gaszę swiatło , więc e-ink by mi sie nie sprawdził
p.s. pierwsze podejscie jak oglądałem trekstora bylo co najmniej pełne wątpliwośći
niemniej mnie osobiście się sprawdzil
Nawigacja
Idź do wersji pełnej