Śmietnisko > Off Topic

Czytniki E-Booków (e-ink)

<< < (21/28) > >>

Ranshe:
Nie, w XX byś miał w readerze czytnik cd albo inny zip drive z boku. :)

Goomich:
No, totalne sredniowiecze w tym XX wieku bylo.

Ale wracajac do tematu 3G pozwala korzystac ze sklepu wszedzie, a nie tylko w domu, czy jakims darmowym hotspocie. Wolne to jak szlag w mojej wsi, ale lepszy rydz niz dopraszanie sie o haslo. :-P

BTW apps na androida dziala imo lepiej jesli chodzi o kupowanie na amazonie.

Kaliando:
Polecam 3G w Kindlu. Z jednego prostego powodu jest za darmo w około 100 krajach, w tym w Polsce. Z drugiej strony, bez dotyku w moim Kindlu strasznie ciężko jest korzystać z przeglądarki. Odnośnie formatów, to jest kicha, bo np. w Polsce większość książek sprzedawana jest w formatach nie obsługiwanych przez Kindla i trzeba je konwertować. Z pdf-ami nie ma jednak żadnych problemów, choć "bogate" mogą działać wolno. 3G ma jeszcze tą zaletę, że jak na amazon.com kupuję książkę, to mam ją na Kindlu za krótką chwilę.

Vanzi:

--- Cytat: Ranshe w Marzec 02, 2012, 23:27:52 ---Nie możesz kupić wersji bez reklam bezpośrednio, ona na allegro trafia poprzez kupowanie jej w US i wysyłkę osobiście. Koszty dostawy nie pamiętam - sklikaj sobie w koszyku, można zobaczyć pełne zanim przejdziesz do płatności :)
--- Koniec cytatu ---
Na odwrót, wersji z reklamami poza US nie można w Amazonie kupić, wersja International nie ma reklam.
Koszt dostawy to 21$, do tego teraz dochodzi opłata za cło/vat (dla Kindle Touch 37$, w sumie za KT 197$).

--- Cytat: Mona X w Marzec 02, 2012, 23:51:07 ---Do przerabiania jest fajny program pt. Calibre, ale nie ruszysz w nim niczego co ma DRMa.
--- Koniec cytatu ---
Taa

A co do 3G - Kindle z założenia nie służy do przeglądania internetu/sprawdzania maili, do tego są tablety czy tam telefon - zostaje więc tylko możliwość kupowania/pobierania książek więc tak naprawdę to faktycznie może być przydatne tylko jeśli ktoś nie ma dostępu do WiFi w domu/pracy/uczelni (ale podobno XXI wiek mamy).

Ranshe:

--- Cytat: Vanzi w Marzec 03, 2012, 12:02:37 ---Na odwrót, wersji z reklamami poza US nie można w Amazonie kupić, wersja International nie ma reklam.

--- Koniec cytatu ---

Oczywiście o to mi chodziło. Późno było :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej