Śmietnisko > Off Topic
Czytniki E-Booków (e-ink)
Asag:
Hmm, na amazon.uk widzę tylko 2 rodzaje kindle:
Kindle:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0051QVF7A/ref=sv_kinh_0
Oraz Kindle Keyboard:
http://www.amazon.co.uk/dp/B002LVUWFE/ref=kin3_ddp_alsoavail_kinw_kin3gso
Jakoś nie widzę tu z dotykowym. Są one już stare i wycofane ze sprzedaży czy źle szukam? Sprawdzał ktoś czy to 3G działa w Polsce? Bo spotkałem się ze sprzecznymi opiniami na ten temat. Kindle chce głównie do czytania i nie zależy mi aż tak na necie ale na pewno byłby to miły bonus.
I z tego co mi wiadomo są 2 wersje Kindle, europejska pozbawiona reklam i wersja US, tańsza ale z reklamami. Na allegro sprawdzałem i większość ma dopisek wersja Sponsorowana a więc pewnie USA. Warto się w to pchać czy może być potem problem z gwarancją. I jak wygląda sprawa kosztów dostawy z UK?
HammerSnake:
Pytanie na ile w dobie smartphonów, laptopów, netbooków i tabletów człowiek potrzebuje wifi, klawiaturę i 3g w e-ink readerze. Z komórką to przecież każdy z nas cały czas śmiga, a ciężko teraz znaleźć taką, która nie ma wyżej wspomnianych bajerów.
Ja bym kupił używanego prsa na allegro do książek i tableta do pfów. 8)
6 cali to idealny rozmiar do czytania w podróży- jak normalna książka. Jak masz problemy ze wzrokiem to może kup coś większego. Nie wiem jak w kindlu, ale w prsie można skalować tekst, że nawet mój dziadek czyta sobie z 6.
Ranshe:
--- Cytat: Asag w Marzec 02, 2012, 20:53:57 ---Hmm, na amazon.uk widzę tylko 2 rodzaje kindle:
Jakoś nie widzę tu z dotykowym. Są one już stare i wycofane ze sprzedaży czy źle szukam? Sprawdzał ktoś czy to 3G działa w Polsce? Bo spotkałem się ze sprzecznymi opiniami na ten temat. Kindle chce głównie do czytania i nie zależy mi aż tak na necie ale na pewno byłby to miły bonus.
--- Koniec cytatu ---
Bo .co.uk jest jakieś przestarzałe, tu masz toucha.
http://www.amazon.com/dp/B005890G8Y/ref=sa_menu_kdpwtso3
3G to już kwestia osobista, ja mam smartfona i 3G w nim, więc po co mi kolejne urządzenie z internetem? Tym bardziej, że jednak trochę droższe jest. Ale podobno działa u nas bez problemów.
--- Cytuj ---I z tego co mi wiadomo są 2 wersje Kindle, europejska pozbawiona reklam i wersja US, tańsza ale z reklamami.
--- Koniec cytatu ---
europejska = international, wysyłana ze US. Wersja US z reklamami jest druga, a UK i Niemcy na pewno mają swoje wersje, kupowalne tylko z adresem w ich kraju.
--- Cytuj ---Na allegro sprawdzałem i większość ma dopisek wersja Sponsorowana a więc pewnie USA. Warto się w to pchać czy może być potem problem z gwarancją.
--- Koniec cytatu ---
Też miałem takie wątpliwości i nikt nie był w stanie mi ich rozjaśnić... Dlatego też planuję nie dawać zarobić allegrowym cwaniakom, stówa nie majątek, kupię sobie porządną wersję international, przynajmniej będę miał pewność że nówka i bez problemów.
--- Cytuj ---I jak wygląda sprawa kosztów dostawy z UK?
--- Koniec cytatu ---
Wcale. Jak podajesz adres wysyłki do Polski, to odsyła cię na .com :)
Asag:
Czyli kupując na com a nie UK dostane wersję free od reklam czy nie? Bo się pogubiłem.
I jakie są koszty dostawy?
EDIT:
Teraz zauważyłem że przy każdym są 2 wersje - me need okulista ;)
Ranshe:
Nie możesz kupić wersji bez reklam sponsorowanej bezpośrednio, ona na allegro trafia poprzez kupowanie jej w US i wysyłkę osobiście. Koszty dostawy nie pamiętam - sklikaj sobie w koszyku, można zobaczyć pełne zanim przejdziesz do płatności :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej