Śmietnisko > Off Topic

Czytniki E-Booków (e-ink)

<< < (18/28) > >>

Goomich:
PDF to obraz wydruku na A4, więc  6 cali będzie za małe i albo będziesz miał maciupeńkie, albo powiększony fragment. Żadne z tych dwóch rozwiązań nie jest wygodne.

Doom:
Część PDF z tego co wiem jest robiona tak że poddaje się dynamicznemu skalowaniu

GlassCutter:
Co do powiększonego fragmentu, to o ile pdf nie składa się z kolumn to dość wygodne jest po prostu trzymanie urządzenia bokiem z ustawiona szerokościa dokumentu "na cały ekran". Jak sa kolumny to gorzej bo trzeba śmigać po stronie góra dół. Mi osobiście najwygodniej czyta się właśnie bokiem. Co do obrazków to zależy jakie obrazki, kindle wyświetla 16 kolorów, sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy to wystarczy do twoich zastosowań.

Kaliando:
Posiadam 6" Kindla i jestem z niego bardzo zadowolony. Książki "dla Kindla" czyta się bardzo dobrze i wygodnie, natomiast pdf-y czytam bokiem. Jak pisał GlassCutter, pdf w kolumnach to masakra, bo trzeba powiększać i przesuwać obraz w kolumnach. Da się, ale szybko człowiek ma dosyć. Rozwiązaniem jest konwersja z pdf-a na inne formaty, ale przy rysunkach, tabelkach to jest z tym problem. 10" Kindla nie polecam jednak. Na pewno dużo wygodniej się na nim czyta, ale jest za duży do trzymania w dłoni w autobusie, więc odpada, tu 6" spisuje się rewelacyjnie. Podsumowując, do czytania w domu i przy biurku poleciłbym 10" czytnik, natomiast do przenośnego wykorzystania maksymalnie 6". Dobrze jest, jak czytnik jest dotykowy. To cecha, której mojemu Kindlowi najbardziej brakuje.

Doom:
Ciesz się że Ci tego brakuje. Z tego co sie dowiadywałem u ludzi to warstwa dodytkowa w duzej części neguje własciwości e-ink'a czyli nie męczenie oczu itp, efekt jest podobny jak w przypadku czytania na lcd

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej