Śmietnisko > Off Topic
Czytniki E-Booków (e-ink)
ch4os:
--- Cytat: Xarthias ---Poza tym, że bredzą coś o tej wysyłce i że Calibre obsługuje kolekcje...
--- Koniec cytatu ---
Ale Calibre obsługuje kolekcje w Kindle - wystarczy plugin.
--- Cytat: Mona ---A ktoś ma jakieś w miarę pewne informacje o nim?
--- Koniec cytatu ---
To ponoć maja być tablety z androidem. Planują ponoć 2 modele i coś więcej ma być wiadomo pod koniec sierpnia.
Xarthias:
No obsługuje kolekcje, oni napisali, że nie.
Co do tabletów amazon, to oficjalna zapowiedź już była, w przyszłym miesiącu mają być szczegóły techniczne, ceny i data premiery.
Amazon przyznał też, że pracuje nad kindle 4 z kolorowym e-inkiem, którego premiery można spodziewać się w przyszłym roku.
Zurman:
Od ponad miesiąca mam czytnik PocketBook Pro 602. Moze jest troche droższy niz Kindle ale za to obsługuje wiele formatów ( w tym potrafi skalowac pdf-y ) i ma niezłą organizacje ebookow ( np wg typów, języków, autorów). Posiada WIFi i kwartalnie dostaje updaty softu. Język polski i nawet czytanie ksiązek na głos ( system IVONA ) ale tego jeszcze nie próbowałem.
Asag:
Wiem że topic cholernie stary ale właśnie zacząłem myśleć nad kupnem czytnika i w związku z tym mam parę pytań a nie chce nowego tematu zakładać.
Początkowo myślałem nad tabletem bo oprócz książek mam parę PDF-ów do przeglądania ale jednak po namyśle stwierdziłem że kilkugodzinne wpatrywanie się w lcd to nie jest dobry pomysł więc zostaje tylko E-Ink.
I tu pierwsze pytanie, jak wyglądają PDFy na tego typu urządzeniach? Zwłaszcza z dużą ilością obrazków oraz często ze stronami w których tłem jest jakiś obraz. W miarę czytelne to jest czy raczej takie czytniki nie nadają się do tego?
Czy 6" to nie jest za mało czy to kwestia przyzwyczajenia i czyta się bardzo wygodnie?
Parę osób w tym temacie pisało o chęci kupna i zastanawiam się jakie wrażenia macie po X miesiącach użytkowania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej