Śmietnisko > Off Topic

Czytniki E-Booków (e-ink)

<< < (16/28) > >>

Khobba:

--- Cytat: Xarthias w Lipiec 25, 2011, 19:41:05 ---Znam kilkaset (!) osób (z forum pewnego), które potwierdzają, że wersja wifi doszła do nich bez problemu i bez cła/vatu. Nie znam nikogo, kto za tą wersję musiał ten vat dopłacić.

--- Koniec cytatu ---
+1 (tzn. tez nie miałem żadnego problemu z zamówieniem bezpośrednio z Amazona)

BTW, co myślicie o Kobe? Z ceną 149$ staje się poważnym rywalem dla Kindla 3, chociaż ptaszki śpiewają, że na jesieni pojawią się nowe modele czytników amazona.

Melisanda Armida:
Musze sie wreszcie zebrac i zakupic :-\

HammerSnake:

--- Cytuj ---BTW, co myślicie o Kobe? Z ceną 149$ staje się poważnym rywalem dla Kindla 3, chociaż ptaszki śpiewają, że na jesieni pojawią się nowe modele czytników amazona.
--- Koniec cytatu ---

Szczerze mówiąc, sam uważam, że każdy czytnik na który można bez problemu konwertować rtf, doci etc jest dobry. Sam mam sony prs-500, przewinęło mi się przez łapy parę czytników na uczelni w tym kindle i w zasadzie żadnej różnicy między nimi nie ma. Jeżeli chodzi o podstawowe zadanie jakie ma to urządzenie spełniać- wyświetlać książki, przy zakupie można by się jeszcze na moje sugerować jeszcze baterią- na ile stron trzyma. Wszędzie wszystko wyglądało tak samo, może na kindlu trochę lepiej chodziły i wyświetlały się pdfy , ale generalnie i tak bardzo kiepsko. Jak ktoś ma wielką potrzebę do czytania pdfów to raczej sobie chwyci netbooka .

Czy konkurencja? Ciężko powiedzieć. Czytników jest teraz na rynku od groma, kindle wybija się tym, że jest trendy.

Xarthias:
Kobe ma jedną wadę - ten touchscreen jest nieczytelny w słońcu (odbija strasznie). Miałem go przez chwilę w ręku i w silnym świetle wygląda jak lcd - nic na nim nie widać. A po założeniu folii antyodblaskowej ani obraz nie jest wyraźny, ani dotyk nie działa za dobrze. Fajny sprzęt, ale trochę niedopracowany.
Amazon w tym roku wypuszcza tablet (lcd), czytnika raczej nie. Raczej wycofają DX ze sprzedaży w ogóle, a nowego "małego" Kindla wypuszczą w przyszłym roku.
Kindle jest trendy? Tego jeszcze nie słyszałem :)
Fakt, że jest chyba najtańszym czytnikiem e-ink na rynku i to jest jego tajemnica popularności ;)

Goomich:

--- Cytat: Xarthias w Lipiec 25, 2011, 19:41:05 ---Znam kilkaset (!) osób (z forum pewnego), które potwierdzają, że wersja wifi doszła do nich bez problemu i bez cła/vatu. Nie znam nikogo, kto za tą wersję musiał ten vat dopłacić.

--- Koniec cytatu ---

Do 3G też nie dopłacałem.

--- Cytat: Khobba w Lipiec 25, 2011, 19:49:47 --- chociaż ptaszki śpiewają, że na jesieni pojawią się nowe modele czytników amazona.

--- Koniec cytatu ---

A ktoś ma jakieś w miarę pewne informacje o nim?

--- Cytat: Xarthias w Lipiec 25, 2011, 21:09:35 ---Amazon w tym roku wypuszcza tablet (lcd), czytnika raczej nie.
--- Koniec cytatu ---

Też tak myślę, rok temu o tej porze to napalałem się na trójeczkę.

PS. Teraz twój avatar wygląda jak z mema "What has been seen can’t be unseen".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej