Eve Online > Dyskusje ogólne
Okradzenie konta
amra:
Dokladnie tak samo wyglada mail wyldzajacy dane konta. jedyna roznica, ze jak najedziesz na link do stornki z haslami to hint wyswietla inna lokacje. ;)
sc0rp:
@uliczny jakis czas temu dostalem podobny mail wraz z informacja przy probie logowania ze konto zostalo zbanowane prewencyjnie, bo zaistnialo podejrzenie wlamu. Petycja, problem solved.
A co do wyludzania danych etc. to jak ja dostaje tego typu maile NIGDY nie klikam w linki zawsze wpisuje z palca.
Aenyeweddien:
No cóż wygląda na to że ccp w tym temacie nic nie zrobi...
Gotówki straciłam ponad 300 mln do tego sfitowane na T2: scimitara, sacrelige, stilletto, absolution, apocalypse oraz 4 bombery niezafitowane i trochę statków fraktycjnych (edycja kolekcjonerska) i t1 do tego sprzęt zakupiony na refiting i pod inne statki, prawdopodobnie pewne skille, moduły i linki leadership, komponenty do budowy statków t2, minerały i materiały z salvage oraz sporo "śmiecia" który planowałam sprzedać zreprocesować to sumując to wszystko straciłam spokojnie z 1 miliard a odpowiedź ccp jest taka że: skoro ktoś za moją kasę kupił PLEXa/y i jeden został znaleziony w hangarze to mogę sobie go sprzedać... Po prostu ręce opadają...
A GMowi właśnie napisałam że raczy żartować i że opiszę sytuację na forum polskiego comunity jako żart stulecia.
Tak więc jeśli się ktoś włamie Wam na konto i zniszczy Wam plany i zabawę to nie liczcie na to że ccp coś pomoże
Doom:
Zamknij petycję. Pisz drugą tym razem przeciwko temu GMowi
z automatu pójdzie ta petycja do wyzszej instancji (tylko nie pisz że jest debilem wprost ;) )
NeX:
@Aenyeweddien
Nie zwracaj uwagi na głupoty od jakiegoś n00b Gma.
Tak jak wyżej wspomniał Doom. Pisz nową petycję i zawsze bierz pod uwagę, że na niskim szczeblu może odpisać na nią idiota. Nie ma to nic wspólnego z oficjalną linią CCP.
Niestety czasem trzeba mieć mnóstwo cierpliwości i samozaparcia zanim trafi się na kogoś komu chce się coś zrobić i jeszcze przy tym ma pojęcie o grze i firmie w której pracuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej