Eve Online > Dyskusje ogólne
Okradzenie konta
Aenyeweddien:
Ja jeszcze trochę poprzerzucam piłeczkę ale raczej nie wiedzę by ccp coś miało pomóc...
A ogólnie jestem bardzo zła bo się okazało że ten pi..... złodziej sprzedał mojego Gedeona którego dostałam jak odchodziłam z PTF w październiku 2005 roku
marcoos:
--- Cytat: Aenyeweddien w Marzec 08, 2011, 15:39:12 ---A ogólnie jestem bardzo zła bo się okazało że ten pi..... złodziej sprzedał mojego Gedeona którego dostałam jak odchodziłam z PTF w październiku 2005 roku
--- Koniec cytatu ---
Buuu.... a jak ja odchodziłem z PTF to nic nie dostałem ;)
Raaji:
Sory ze wracam do tematu pare postow wczesniej, ale jeszcze chyba nikt nie wymienil bitdefendera, jak dla mnie swietny kombajn, ale nie o to chodzi - chyba w przedostatnim numerze Chipa byla pelna wersja bodajze na rok - wiec jakby ktos chcial to warto sprawdzic, bo numer do dostania...
Minna Hinata:
SGM Nova jak przedmowca powiedzial - dziecko ktore olewa jesli mu sie cos opisze w 2 slowach. Jemu trzeba lopatologicznie i odstepami czasowymi i zegarkiem.
Ponad SGM Nova jest jedynie dyrekcja, aktualnie jest on najwyzszy w hierarchi jezeli chodzi o zarzadzanie sprawami ingame eve online. Petycja ze skarga na GM'a nic nie da, zazwyczaj przechodzi ona w zapomnienie a GM sobie dalej pracuje poniewaz on ma pewne wykladniki jak ma odpowiadac na petycje. Tak zwane "automaty".
Co do kradziezy kont wymienione zostaly chyba wszystkie sposoby ochrony i zapobiegania. Osobiscie od paru lat nie uzywam zadnych av/fw a jedynie wlasnego rosadku i wiedzy informatycznej.
Aktualne zasady reimb w przypadku wlamania na kont obejmuja zwrot isk. Itemy sprzedane z konta badz tez przetransferowane poprzez trade / kontrakt nie podlegaja zwrotowi poniewaz CCP nie moze sztucznie dublowac itemow na rynku (jednoczesnie wkladac kolejne isk w market). Potencjalny nabywca mimo wszystko nie jest swiadomy tego ze kupuje rzeczy skradzione z czyjegos konta i nie moze poniesc za to kary, nawet jesli jest to tymczasowa postac stworzona na cel przeniesienia rzeczy. Dodatkowo logi z postaci trialowych nie sa trzymane dluzej niz 14 dni badz do czasu ich usuniecia. Logi postaci trzymane sa dopiero od czasu pierwszego oplacenia konta. Jak powszechnie wiadomo mozna spokojnie zakladac nieograiczona liczbe kont tylko po to by miec postac 2-3 dni a potem dane konto olac usuwajac postac.
Aenyeweedien, mozesz liczyc na zwrot isk ktore zostaly zdefraudowane z konta. Itemy juz nie podlegaja zwrotowi, niestety jakis czas temu byly uaktualniane zasady reimbursment o wlasnie ten szczegol.
Jezeli sie w czyms myle, prosze mnie poprawic.
-kthx
Nawigacja
Idź do wersji pełnej