Eve Online > Dyskusje ogólne
Okradzenie konta
Kareem:
Zawsze można to zgłosić na policje ;) :
http://www.tvn24.pl/12690,1692900,,,ukradl-helm-w-grze-odpowie-w-realu,wiadomosc.html
Larving:
Taa i ci komputer zarekwirują na parę lat jako dowód rzeczowy.
Co do antywirusów to wnerwiają mnie komentarze w stylu - te to śmieci bo przepuszczają wirusy jak głupie. Mam na jednym kompie nortona, na dwóch avasta, serwisuje komputery połowie rodziny, a wcześniej testowałem między innymi kasperskiego i jakoś nigdy nie złapałem wirusów. Albo ludzie ściągają te programy w jakiś zrąbanych pirackich wersjach, albo totalnie pierdzielą konfigurację, bo na prawdę trzeba się postarać żeby sobie zainfekować wirusem komputer.
sc0rp:
--- Cytat: Larving w Luty 28, 2011, 10:24:22 --- Mam na jednym kompie nortona, na dwóch avasta, serwisuje komputery połowie rodziny, a wcześniej testowałem między innymi kasperskiego i jakoś nigdy nie złapałem wirusów.
--- Koniec cytatu ---
Moimi jedynymi zabezpieczeniami sa: FF+Adblock, windowy FW i mózg - ostatni raz zlapalem wira w czasach kiedy plyta CD sluzyla tylko i wylacznie jako nosnik muzyki. Nic nie zastapi rozsadku usera.
amra:
--- Cytat: uliczny w Luty 24, 2011, 22:10:10 ---Mialem podobny przypadek tylko loncznie mi opocowano konto na okolo 5 miliardow isk sprzet + iski
Odzyskalem od ccp powiedzmy 60% - 65%
Nie musialem sie tlumaczyc bo pewnego dnia chce sie zalogowac a tu ban :| wchodze w meila a tu wiadomosc od ccp ze mialem wlam na konto oni zalozyli bana i prosza o kontakt ....
Wniosek z tego mam taki - pewnego razu tak sam od siebie chcialem zmienic haslo do konta ale po paru probach za nic sie tego niedalo zrobic ignorujac to myslac ze to jakas chwilowa usterka olalem sprawe a za tydzien - patrz wyzej
Dokladnie pare dni przed wlamem mialem straszne lagi a na dzien przed wlamem statki na stacji widzialem 2 zamiast jednego nie 2 te same tylko 2 rozne - szkoda ze formata robilem i usunolem screena ...
Ogolnie ccp dosc bezproblemowo i w miare szybko rozwiazalo sprawe szkoda ze tylko odzyskalem tyle - ale dobrze ze wogole cos odzyskalem
Edek Moje statki poszly w jita i w amar kasa na jakas postac ktora miala dzien chyba ...
No coz - bywa
--- Koniec cytatu ---
Sorrki, ale takie pytanko, jestes pewien ze najpierw byl ban a potem ten email i nie odpowiadlaes GM uzywajac linkow z tego emial ? Bo z tego co wiem taki emial od CCP support to jeden z podstawowych scam-ów wyludzajacych dane konta.
A CCP samo z siebie bardzo rzadko wykrywa wlamianie bez zgloszenia od usera.
uliczny:
Jestem pewien bo na meila zagladlem dopiero jak niemoglem sie zalogowac do gry
Hi,
This mail is sent to inform you that your EVE Online account, has been closed as the account security is compromised.
It appears that hackers have gained access to your account. In order to prevent damage to your account we have closed it temporarily and created a new random password for it. Please make sure to clean your PC of keyloggers and trojans before accessing the account again. If you wish the account to be opened and if you have taken steps to secure your PC, please reply to this email and we will assist you as best we can.
All you should need to do, in order to gain back access to the account once it is opened, is to use the following link: https://secure.eveonline.com/forgotpassword.aspx
There are ways to avoid getting hacked;
1. Never buy ISK for real money.
2. Never visit ISK selling websites.
3. Never user macro programs.
4. Never share accounts with anyone.
5. Avoid logging into EVE using public computers.
6. Do not use the same username in different MMOs and if you do, certainly do not use the same password.
7. Change your password periodically.
8. Have your password complex.
Following these simple steps will make it much less likely that one’s account will be hacked.
Best Regards,
Senior GM Panic
EVE Online Customer Support
Dokladnie tak to wygladalo :-X
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej