Eve Online > Dyskusje ogólne
Dready - pomysł?
SokoleOko:
--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 17, 2011, 13:45:57 ---Wiec dopoki matki nie dostana nerfa np. na dpsie do poziomu miedzy carrierami a dreadami to nei da rady naprawic dreadow.
--- Koniec cytatu ---
Mój pomysł idzie dokładnie w przeciwną stronę - zostawić supercarriery, w końcu już są i muszą być warte swojej ceny.
Zgodnie z moja propozycją 4 Dready bez siege'a mają DPS jednego supercarriera. OK, Dready będą spadać od fighter-bomberów i DD-ków, ale będą też w stanie zatłuc te supercarriery.
Generalnie chciałbym, żeby bitka capitalowa wyglądała trochę bardziej jak starcie subcapitali - jedna i druga strona polega na logistykach. Albo masz DPS, żeby przebić się przez spider tank przeciwnika zdejmując mu damage dealerów, albo łamiesz logistyki i potem kończysz dmg dealerów.
Dziś supercarriery po prostu one-shotują bezbronne dready co jest bez sensu.
Dormio:
--- Cytat: SokoleOko w Luty 17, 2011, 13:45:46 ---Co spowodowałoby, że we flotach dominowałyby ahace, jako jedyne zdolne do szybkiego poruszania się po mapie.
--- Koniec cytatu ---
A czym to się różni od obecnej sytuacji ? Ok... zniknie troszkę flot draków, ale wróć... przecież nie mówiłem, że BC i BS nie będą mogły przechodzić przez gate...
--- Cytat: SokoleOko w Luty 17, 2011, 13:57:22 ---Generalnie chciałbym, żeby bitka capitalowa wyglądała trochę bardziej jak starcie subcapitali - jedna i druga strona polega na logistykach. Albo masz DPS, żeby przebić się przez spider tank przeciwnika zdejmując mu damage dealerów, albo łamiesz logistyki i potem kończysz dmg dealerów.
--- Koniec cytatu ---
No bo nie da się naprawiać dredów w siege. Jakby można było to carrierki służyłyby za logistyki.
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2011, 13:58:58 ---No bo nie da się naprawiać dredów w siege. Jakby można było to carrierki służyłyby za logistyki.
--- Koniec cytatu ---
No i właśnie proponuję w tej zmianie, żeby można było albo zdalnie naprawiać dready w siege'u (wtedy siege dawałby bonusy do resów, a nie wydajności repek lokalnych), albo móc pompować im zdalnie capa (wtedy mógłbyś mieć fit z 3 repkami localnymi).
Nie wiem, która opcja jest lepsza - pierwsza się skaluje, druga nie i pewnie nawet 3-4 supercarriery byłyby w stanie złamać taki lokalny tank zanim by się siege skończył.
Dormio:
Równie dobrze można zrobić plate dla dredków.
sc0rp:
A jak jest z bronia short range dredow czy ktokolwiek z nich korzysta? Ja wszelkie fity jakie widzialem to byly zawsze na long range.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej