Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]

<< < (11/48) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 10, 2011, 13:20:13 ---Mmo z zalozenia nie da sie wygrac wiec oto jestem spokojny.

--- Koniec cytatu ---

Odrób lekcje na temat chińskiego serwera.

@Anna Nietrzeba.

Patrząc na liczbę killi na KB TNT (koszmarnie skonfigurowanym) to naprawdę tej partycypacji nie widać. Google znalazło nie ten killboard.

Nitefish:
@Anna Nietrzeba - nikt nie płacze, zauważ że południe bawi się świetnie we własnym sosie. Za to na pewno słaba jest opcja, w której NC przyleci i popsuje nam nasze tereny do roamowania.

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Luty 10, 2011, 13:24:23 ---Odrób lekcje na temat chińskiego serwera.

--- Koniec cytatu ---
nie jestesmy chinskim serwerem, nie wiem czy grasz/les w inne mmo bo ja tak i chicnzycy to specyficzny narod - jak cos robia to zawsze darza do perfekcji za wszelka cene. Przyklad z najpopularniejszego mmo na swiecie (czyt.WoW) gildie progammerow (ludziom ktorzy otrzymuja RL cash za to ze graja i maja baner sponsora na swojej stronie) z  eu i us na EJ (taki SHC dla wow) wyliczyly w excelach ze bossa nie da sie ubic (iirc Yogg 0 keepers), chinczycy poszli i go ubili. Kolejny przyklad z tej samej gry na chinskich serwerach norma bylo ze pro gildie skladaly sie z 1000+ ludzi, a w eu i us norma bylo najpierw ok. 50 ludzi pozniej z 35 (jak obnizyli limit z 40 na 25 osob w rajdach) wiec to inna mentalnosc i inna kultura.

SokoleOko:
Powiedz mi co "chińskiego" w sytuacji, gdy najpierw były 4 powerblocki, potem dwa, potem była wojna między nimi, jeden wygrał i wszyscy poszli do domu? Dziś na chińskim serwerze gra mniej ludzi niż potrzeba do zapewnienia opłacalności produkcji shipów T2.

Pierwsze podobieństwo już widać - odpływ PvP-erów do NPC 0.0 ("fuck sov, man!").

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Luty 10, 2011, 13:40:25 ---Powiedz mi co "chińskiego" w sytuacji, gdy najpierw były 4 powerblocki, potem dwa, potem była wojna między nimi, jeden wygrał i wszyscy poszli do domu? Dziś na chińskim serwerze gra mniej ludzi niż potrzeba do zapewnienia opłacalności produkcji shipów T2
--- Koniec cytatu ---
Np. to ze dla nich CTA 23/7 przez rok to norma, a w eu/tz to tak nie dziala.

--- Cytuj ---Pierwsze podobieństwo już widać - odpływ PvP-erów do NPC 0.0 ("fuck sov, man!").

--- Koniec cytatu ---
Ze znanych mi pvperow to:
- PL - zmienili sie profil na merc ally, bo lepiej dostawac iski na pvp niz je farmic i tu zadne rozbicie powerblockow nie pomoze.
- Hydra/Genosi - mieli sova w provi, zescamowali noobow i dolaczyli do PL z w/w powodow
- Ev0ke/NCdot - dostali kopa z CR/PB polecieli po sova do providence.
- -A- - odbili swojego sova i prowadza ofensywe na querious
- Atlas - zaliczyl failcascade, teraz sie odbudowywuja jako Atlas. i wywalczyli sobie sova w querious.
- Raiden (x13/finfleet) - porzucili sova w IT i przeniesli sie do sova w Detroid

No chyba ze masz na mysli pojedyncze corpy pokroju pbn i bufu no to wtedy coz migracja empire<->low<->npc 0.0<->sov 0.0 istnieje od poczatku eve i  w tej materii nic sie nie zmienilo. Aczkolwiek trzeba oddac sprawiedliwosc, ze bufu dysponuje dosc ciekawym featurem - jak odchodza z danej koalicji/ally tzn ze to jest poczatek ich konca co by daleko nie patrzec BoB, Atlas, IT ;) Ale to akurat nie ma nic wspolnego ze skillem pvp, tylko raczej z umiejetnoscia oceny sytuacji przez leadership bufu co imo jest duzo wazniejsze niz nawet 100 pro pilotow potrafiacych rozwalic 5 razy wiekszy blob.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej