Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]
CMHQ_Widget:
Dzięki uprzejmości Aliena mamy wersję PL artykułu z EVENEWS24. Zapraszam wszystkim nie znających angielskiego a ciekawych polityki.
http://lfn.eve-on.pl/wiesci/76/
Doom:
Czy przypadkiem nie chciałeś tego umieścić w KSOD a tylko źle Ci się klikną dział? Tam bardziej to pasuje chyba.
A przy okazji niezłe choć mało optymistyczne podsumowanie
CMHQ_Widget:
--- Cytat: Doom w Luty 09, 2011, 19:51:29 ---Czy przypadkiem nie chciałeś tego umieścić w KSOD a tylko źle Ci się klikną dział? Tam bardziej to pasuje chyba.
--- Koniec cytatu ---
Ciężko powiedzieć, nie wiedziałem gdzie to wstawić bo to w sumie odesłanie do artykułu. To może lepiej przenieś to tam jeżeli możesz. (EDIT: Już widzę że przeniosłeś)
--- Cytat: Doom w Luty 09, 2011, 19:51:29 ---A przy okazji niezłe choć mało optymistyczne podsumowanie
--- Koniec cytatu ---
Szczerze powiedziawszy to mnie w grze jakiś czas nie było, ale z tego co słyszę od różnych ludzi, to zanim powstał ten artykuł słyszałem różne obawy na temat "Chińskiego serwera" gdzie ponoć są tylko 2 strony konfliktu i nic więcej. To samo ostatnio widziałem w Perpetuum jak grałem w Closed Beta. Byli M2S i ECORP, niby były mniejsze korpy, np. nasz Polski IET ale realnie byliśmy nikim i nie stanowiliśmy siły w grze. Co do optymizmu, tutaj nie trzeba dużo dumać, przebij się przez np. 100 tytków na gridzie :). Ja się zgadzam z Alienem, że jedynie zmiany w mechanice gry mogą coś zmienić, tak jak np. zabrali DDka starego.
Pol Kent:
Jak by na to nie patrzeć CCP ma zgryz. Przynajmniej teoretycznie można podyskutować nad sposobami ożywienia (w artykule powtarza się określenie stagnacja) gry np.:
1. Jakieś sztuczne (tak wiem, ze ludzie w EVE nie lubią sztucznych ograniczeń) ograniczenie np. ilości możliwych do ustawienia na + Ally/Corpów
2. Wprowadzenie "ruchomości moonów" temat stary jak EVE, prosta zasada moony "wyczerpują się" tak jak belty, co kilka-kilkanaście tygodni, po wyczerpaniu, jest "nowe losowanie" na jakim moonie pojawi się umowne nowe złoże minerału który się wyczerpał. Losowanie obejmuje całe 0.0 co zmusza do ponownego skanowania i jednocześnie daje szansę trafienia na Technet moon jakiejś grupce na zadupiu i czerpania z tego zysku przez jakiś czas i wymusza potencjalne ruchy Wielkich Graczy w celu odszukania/zdobycia "nowych" bogatych w minerały moonów.
3. Więcej przestrzeni oraz jakiś magiczny sposób na wydłużenie czasu potrzebnego na przelot (JB i Tytex Bridge) z północy na południe czy ze wschodu na zachód.
bo teraz to jest malutka wioseczka, już nawet nie globalna.
No i dla mnie numer jeden błędów - choć nie wiem jak się teraz z tego miałoby CCP wykręcić - ilość już nawet nie capsów ale SC i Tytexów. Skoro jak mówili na fanfeście liczyli na kilka Tytexów w grze to czemu nie zrobili CZEGOŚ jak już ich było w grze 1- czy 20 i widzieli że buduje się np. 20 dalszych. Nie wiem jak to teraz ugryźć ale z pewnoscią floty 100 Nyxów to nie jest to co byśmy chcieli coraz częściej ogladać.
Jedno co dla mnie jest pewno to to że CCP powinno już mooocno główkować co z tym fantem zrobić.
Doom:
--- Cytuj ---1. Jakieś sztuczne (tak wiem, ze ludzie w EVE nie lubią sztucznych ograniczeń) ograniczenie np. ilości możliwych do ustawienia na + Ally/Corpów
--- Koniec cytatu ---
Miało być bodajże w tym samym pakiecie co reforma rolna 00, razem z resztą przebudowanej dyplomacji (blu na trasach przelotowych i systemach określonych, zboczenie z trasy = zmiana statusu dl lokalnych itp)
--- Cytuj ---2. Wprowadzenie "ruchomości moonów" temat stary jak EVE, prosta zasada moony "wyczerpują się" tak jak belty, co kilka-kilkanaście tygodni, po wyczerpaniu, jest "nowe losowanie" na jakim moonie pojawi się umowne nowe złoże minerału który się wyczerpał. Losowanie obejmuje całe 0.0 co zmusza do ponownego skanowania i jednocześnie daje szansę trafienia na Technet moon jakiejś grupce na zadupiu i czerpania z tego zysku przez jakiś czas i wymusza potencjalne ruchy Wielkich Graczy w celu odszukania/zdobycia "nowych" bogatych w minerały moonów.
--- Koniec cytatu ---
Pomysł ciekawy, ale imo mało realny, a problem myślę byłby mniejszy gdyby ccp z premedytacją nie dało NC 80-90% (?) bogactwa jakim są tech moony, nie wiem gdzie szukać starych map, ale wcześniej hi endy były jakoś bardziej zbalansowane pod kątem ilości i jakości na obszar mapy
innym rozwiazaniem byłaby regionalizacja minerałów t2 i odzwierciedlenie tego w ich zapotrzebowaniu w sprzęcie t2? Całe technium na północy? fajnie ale z tego można budować tylko caldari sprzet, na południu jest chyba dyspro i to dla amarskiego t2 itp
--- Cytuj ---3. Więcej przestrzeni oraz jakiś magiczny sposób na wydłużenie czasu potrzebnego na przelot (JB i Tytex Bridge) z północy na południe czy ze wschodu na zachód.
bo teraz to jest malutka wioseczka, już nawet nie globalna.
No i dla mnie numer jeden błędów - choć nie wiem jak się teraz z tego miałoby CCP wykręcić - ilość już nawet nie capsów ale SC i Tytexów. Skoro jak mówili na fanfeście liczyli na kilka Tytexów w grze to czemu nie zrobili CZEGOŚ jak już ich było w grze 1- czy 20 i widzieli że buduje się np. 20 dalszych. Nie wiem jak to teraz ugryźć ale z pewnoscią floty 100 Nyxów to nie jest to co byśmy chcieli coraz częściej ogladać.
--- Koniec cytatu ---
To akurat wina dronkowa - minerały, stocznie i ccp - zmiany w supercapsach o które gracze wyli od dość dawna (chociaż nie koniecznie o takie)
--- Cytuj ---(EDIT: Już widzę że przeniosłeś)
--- Koniec cytatu ---
Ja nie winny. Jak pytam to czekam na odpowiedź zanim kliknę :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej