Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]

<< < (10/48) > >>

CMHQ_Widget:

--- Cytat: SokoleOko w Luty 10, 2011, 11:59:33 ---Kolejny koszmarny pomysł - w taki trybie decydowałyby tylko i wyłącznie liczby, bo nie byłoby miejsca na jakiekolwiek kombinacje z fitami.

Przykładowy - standardowy Drake Cartel. wykorzystuje na tank tylko dwa med sloty. Reszta to e-war. W trybie RF liczyłyby się tylko rakiety, MWD i tank? Zeroskillowym blobom mówię - NIE.

--- Koniec cytatu ---

No właśnie źle myślisz ;]. Bo zamiast zabrać 100 drejków musisz pomyśleć ile drejków musisz zastąpić statkami EW, żeby spełnić to samo zadanie. Masz dampy na drejku to nie użyjesz ich we flocie, zamiast 100 drejków bierzesz 85 i dokładasz 15 arazu czy laczków. Teoretycznie zabierasz "skilla" ale od kiedy we flotach wielkości 1000 liczy się skill ? :) Więc imho ta zmiana nic nie pogorszy dla gracza, który i tak ginie w tłumie. A w tym momecie wchodzi pytanie, co zrobić żeby ograniczyć spamowanie informacjami, odpowiedź "wyłączyć graczom część modułów i zrobić statki nastanowione głównie na funkcję którą pełnią".

--- Cytat: Pol Kent w Luty 10, 2011, 13:03:49 ---NAjlepszą według kogo ? Według Ciebie ? To skończysz grac a zaczną ludzie mający inne poglądy. W ogóle spoglądanie nawet na jakieś pixele z perspektywy "najlepsze jest to co ja twierdzę, że jest najlepsze, reszta to lamy" delikatnie  mówiąc nie świadczy dobrze o głoszącym takie poglądy.  :P

--- Koniec cytatu ---

Ale i tak to ja znam się na lepszej muzie, a Ty słuchasz komerche :D. Get used to it man, takie jest PL Community.

Nitefish:
@Pol - nigdzie nie napisałem, że Ci co myślą inaczej to lamy. Wyraziłem swoje zdanie a Ty błyskotliwie dopowiedziałeś sobie resztę.  Jak zadasz sobie odrobinę trudu i sprawdzisz co Eve na oferować graczom to zrozumiesz, że jeden wielki rainbowland nigdy nie był celem CCP (być może się to zmieni, kto wie). Tłumaczę:
- główną zaletą Eve jest różnorodność, dzięki której gracz może robić wszystko, na co ma ochotę i co zostało udostępnione przez producenta gry jej odbiorcom. Zabicie części tej różnorodności kładzie cały klimat gry.

Gra o której Ty mówisz to gra bez ryzyka bez emocji, takie Space Puzzle, Space Farmville. Jeśli szukasz takiej gry to ją znajdź w necie i nie staraj się popsuć dobrej gry innym.

Osobiście nie mam nic do kerbirów, wręcz przeciwnie - są mi potrzebni bo np. farmią frakcyjne itemki których ja potrzebuję. Nie chciał bym przegięcia w żadną ze stron.

Anna Nietrzeba:

--- Cytat: SokoleOko w Luty 10, 2011, 12:27:42 ---TNT mordujące IT... jasne. Dowody? Jaką macie partycypację w tych flotach?

--- Koniec cytatu ---

Akurat tutaj byś się zdziwił bo TNT w blobowych flotach goonsow miało często bardzo dobrą partycypację będąc na 3 miejscu po goonach i testach i wyprzedzając np WI. i calą resztę. Nawet przez jakiś czas na intelu dekklein wisiały podziękowania Mitanniego za partycypacje, więc chyba nie jest tak źle  ;D  Nie chce mi się teraz tracić czasu na szukanie dokładnych  linków, sam sobie poszukaj...

Aczkolwiek przyznam ci częściowo rację jeżeli chodzi o floty TNT i FC którzy mają refleks sparaliżowanego muła i często sobie lubili posiedzieć na posie(po ostatnich interwencjach zaczęło to się nieco zmieniać w końcu) , trochę to wkurzające jest bo z zasady jak dołączam do floty to po to żeby sobie postrzelać do hostow nawet jeżeli miałbym stracić statek i poda.W efekcie CBC zaczęło latać częściej we własnych flotach niż aliansowych, które raz ze zwykle są ze 3razy lepsze pod każdy względem to przede wszystkim mają jedną zaletę , walczą!!  >:D .  Na szczęście będąc w NC mamy ciągle  do wyboru jeszcze z  2 tuziny innych flot , nikt nie zmusza do latania w aliansowych akurat. Jak ktoś chce sobie postrzelać na poziomie z fajnymi fc to na północy problemu z tym nie ma.

A co do narzekań południowców... panowie to wy sami stworzyliście tego potwora swoim ego, arogancją  i "stylem bycia", który sporej ilości graczy do gustu nie przypadł. Ze tak przypomnę przykład Providence, czytałem gdzieś ze zniszczenie provibloku wstrzyknęło do NC 8-10k charów. No to AAA pokazało na wielokrotnie słabszym przeciwniku jacy są pro a kiedy ci słabsi zaczynają się jednoczyć i integrować współtworząc twór, który mógłby teraz wessać AAA jedną dziurką nosa to mamy płacz i narzekania propvperów ech...

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 10, 2011, 12:52:31 ---ooo a jak wyglada to mi opowiedz bo najwyrazniej ludzie z ev0ke, ncdot, pl, phalaxow nie maja o tym pojecia za to ty pewnie masz.
--- Koniec cytatu ---

Owszem, mam. Killboard this way ->

Czasy latania solo na kerbirów skończyły się z wprowadzeniem Dominion. Teraz cep łapię w 30 sekund po tym jak pojawił się u Ciebie na localu, a minutę później masz na karku cały gang i spadasz na dwie salwy.

--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 10, 2011, 12:52:31 ---To spojrz jeszcze raz tyle ze to bylo w poniedzialek (moj blad sorka) ubili jakiemus oslowi raciarke po czym zebralsimy sie na nich ubijajac oba scouty i ratowali sie wielce szlachetnym logowskim.
--- Koniec cytatu ---

A to mówimy o dwóch różnych rzeczach - myślałem, że chodziło ostatnią bitkę PL

--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 10, 2011, 12:52:31 ---capisi, teraz zdefiniujmy jacy ludzie:
- "pr0pvperzy" 0.0 - i bardzo dobrze
- carebeary 0.0 - nei sadze aby odeszli
- piraci z low seca/wh - maja to w powazaniu
- piloci z empire  - j/w

--- Koniec cytatu ---

Czyli Eve bez PvP-erów będzie lepsze?

--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 10, 2011, 12:52:31 ---Czekam z utesknieniem :D

--- Koniec cytatu ---

Nie bierz tego aż tak bardzo personalnie. Napisałem o "Tobie podobnych".
--- Cytat: CMHQ_Widget w Luty 10, 2011, 13:06:03 ---No właśnie źle myślisz ;]. Bo zamiast zabrać 100 drejków musisz pomyśleć ile drejków musisz zastąpić statkami EW, żeby spełnić to samo zadanie. Masz dampy na drejku to nie użyjesz ich we flocie, zamiast 100 drejków bierzesz 85 i dokładasz 15 arazu czy laczków. Teoretycznie zabierasz "skilla" ale od kiedy we flotach wielkości 1000 liczy się skill ? :)

--- Koniec cytatu ---

Po czym na Twoją starannie poskładana flotę przeciwnik wrzuca tyle shipów, że ma gwarantowany "RF mode" i jesteś w totalnej dupie. Stąd już tylko krok do "nie lecimy, bo nie zebraliśmy tylu, żeby było RF mode".

Żadnego upraszczania gry!

sc0rp:

--- Cytat: Nitefish w Luty 10, 2011, 13:01:07 ---@Dark Flonoe - wywalanie noda to nie jest styl gry, to tego nie trzeba umiejętności. Taka taktyka jest żałosna bo nawet nie prowadzi do walki. Jeśli CCP zapoda boosta do systemu to przy obecnych liczbach i tak go wywalicie.
--- Koniec cytatu ---
no w lxq sie nie udalo, w artykule pisze ze bylo 3158, ludzie bedacy w lxq twierdzili ze bylo ponad 3200. http://www.evenews24.com/2010/10/30/hot-br-record-lxq/ Takze z wywaleniem noda nie jest tak latwo ;) Aczkolwiek ktos opowiadal anegdote jak sie NC kiedys przygotowywalo do bitki, wyrzucili drony i w tym momencie nod umarl ;)

--- Cytuj ---Co do cloakerów itp powiem Ci jeszcze jedną rzecz która Cię zapewne ucieszy - pogardzam killami kerbirskich lotnisk na anomalkach itp. Tam skillem wykazuje się wyłącznie skaut. Z drugiej strony uczestniczę czasem w takich egzekucjach licząc na to, że przybędzie ekipa na ratunek i będzie jakaś bitka.

--- Koniec cytatu ---
mam to w nosie czy wisi sobie jakis cloaker czy nie wystarczy mi info w czym jest i w czy moge sie spodziewac po nim hot dropa, ja ich poprostu olewam :> tak samo jak olewam samotne dramiele, cymbaly czy vagi.

--- Cytuj ---EDIT: nie sądzę żeby CCP pozwoliło komukolwiek wygrać Eve szczególnie po nauczce z chińskiego serwa.

--- Koniec cytatu ---
Mmo z zalozenia nie da sie wygrac wiec oto jestem spokojny.

--- Cytat: SokoleOko w Luty 10, 2011, 13:19:26 ---Czasy latania solo na kerbirów skończyły się z wprowadzeniem Dominion. Teraz cep łapię w 30 sekund po tym jak pojawił się u Ciebie na localu, a minutę później masz na karku cały gang i spadasz na dwie salwy.

--- Koniec cytatu ---
Ty naprawde wierzywsz w to co piszesz? Dla przykladu wezmy floty kiedy razem z pbn (bufu bylo wtedy jeszcze w it a ty w pbn) fruwaliscie po deklein kazda wasza flota byla zaraportowana 10+ jumpow od naszych terenow wraz z kompozycja i przypuszczalnymi FC, jesli kogos zlapalic to gj takich matolow nalezy tepic ale nie sadze abyscie byli w stanie zlapac jakiegokolwiek kerbira co ma mozg.

--- Cytuj ---Czyli Eve bez PvP-erów będzie lepsze?

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jakie bedzie z pewnoscia nei bedzie trzeba patrzec na local i intel, pytac o status kluczowych bram etc. a to juz plus :D Z drugiej strony zleci sie do 0.0 masa empire carebearow i wtedy jak nie bedzie kto mial im ubic raciarki to bedzie za tloczno - widzisz sa tego zarowno plusy jak i minusy.

--- Cytuj ---A co do narzekań południowców... panowie to wy sami stworzyliście tego potwora swoim ego, arogancją  i "stylem bycia", który sporej ilości graczy do gustu nie przypadł. Ze tak przypomnę przykład Providence, czytałem gdzieś ze zniszczenie provibloku wstrzyknęło do NC 8-10k charów. No to AAA pokazało na wielokrotnie słabszym przeciwniku jacy są pro a kiedy ci słabsi zaczynają się jednoczyć i integrować współtworząc twór, który mógłby teraz wessać AAA jedną dziurką nosa to mamy płacz i narzekania propvperów ech...
--- Koniec cytatu ---
piekne podsumowanie :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej