Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]

<< < (30/48) > >>

Ptysiu:

--- Cytat: Jabolex w Luty 11, 2011, 15:08:20 ---Zakładasz że nie będzie nie ma nowych graczy którzy kupują statki, osób które dopiero co zrobiły odpowiednie skille do statków.
Uważasz że w 0.0/Low na ratach nie może taki nowy gracz stracić statku, etc.
Że statki to kupuja wyłącznie PvPerzy.
No cuż można i tak.

JM

--- Koniec cytatu ---

Pytanie tylko, czy powyższych jest na tyle wiele i tracą statki na tyle często by miało to zastąpić "dobrą" wojnę, tj. taką gdzie statki wybuchają na lewo i prawo napędzając popyt. Osobiście twierdze, że nie.

Nitefish:

--- Cytat: Jabolex w Luty 11, 2011, 15:08:20 ---Zakładasz że nie będzie nie ma nowych graczy którzy kupują statki, osób które dopiero co zrobiły odpowiednie skille do statków.
Uważasz że w 0.0/Low na ratach nie może taki nowy gracz stracić statku, etc.
Że statki to kupuja wyłącznie PvPerzy.
No cuż można i tak.

--- Koniec cytatu ---

taaa... statki na paskach traci się masowo, to właśnie dzięki temu kręci się produkcja w Eve :D

SokoleOko:
Hmm... od NPC straciłem łącznie 4 frytki (2 na raceniu, 2 na ninja-salvagingu) i cruisera T1 (Ospreya, zagapiłem się na alcie). Z fitami może jakieś 10 mil by się uzbierało przez ponad dwa lata :P

sc0rp:

--- Cytat: Aptu w Luty 11, 2011, 14:54:48 ---Tobie osobiście może na razie nie są oni potrzebni. Ale z pewnością zauważysz ich ubytek jeżeli on nastąpi.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz troche zmienilem zdanie bo przypomnialo mi sie jak kiedys sprawdzalem od kogo kupowalem plexy i oprocz ludzi z noob corpow glowna czesc stanowily osoby z takich sojuszy jak -a- i sys-k ;) (sprawdzalem iirc w czasie prowadzenia ofensywy podbijania delve przez istniejacy wtedy SC) wiec masz racje moze to miec wplyw na mnie taki ze bede musial placic CC anie plexem jak wojny sie skoncza ;)

--- Cytuj --- Choćby po odejściu z gry producentów z którymi prowadzisz jakże interesujące dyskusje na tsie. Dlaczego odejdą? Ano odejdą bo nie będzie już sensu robić tego co lubią czyli produkcja statków/modułów itd.. Dlaczego nie będzie sensu tego robić? Ano dlatego, że nie będzie popytu na wytwarzane przez nich produkty. Dlaczego nie będzie na nie popytu? Bo kerbirzy nie potrzebują co tydzień nowego vagasa/zealota/drejka/itd, a pvperów którzy potrzebują co tydzień albo częściej nowego statku już nie będzie, bo pójdą sobie grać w quaka. Za producentami odejdą górnicy. Trochę dłużej raterzy którzy po prostu lubią strzelać do trójkącików całymi dniami, ale i oni w końcu sobie pójdą bo po co grać w martwą grę.

--- Koniec cytatu ---

Tylko skad wniosek ze pvperzy odejda z gry? Bo nie bedzie celi? common przeciez niezaostrzone czlonki najbardziej lubia carebearow bo gdyby nie lubili to by ich nie mordowali a z pewnoscia nie latali by 30j tylko po to bo komus udalo sie carriera stacklowac.

--- Cytat: SokoleOko w Luty 11, 2011, 15:05:22 ---To, że kiedyś poleciałem Rapierem na solo na named webach nie zmienia faktu, że trochę inne standardy obowiązują w PBN/BUFU -> http://www.bu-fu.org/kb/?a=kill_detail&kll_id=57510

--- Koniec cytatu ---
i ciebie te standardy rozumiem nie obowiazuja?

--- Cytuj ---O PvPerstwie świadczy killboard.

--- Koniec cytatu ---
A co konkretnie na tym kb?

Jrkan:

--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 11, 2011, 15:34:00 ---Tylko skad wniosek ze pvperzy odejda z gry? Bo nie bedzie celi? common przeciez niezaostrzone czlonki najbardziej lubia carebearow bo gdyby nie lubili to by ich nie mordowali a z pewnoscia nie latali by 30j tylko po to bo komus udalo sie carriera stacklowac.

--- Koniec cytatu ---

Niech zacytuje twoje słowa na które odpowiadałem.

--- Cytat: Dark Flonoe ---ekhm ekhm a moglbys napisac w jaki sposob pvperzy mi sa potrzebni? FYI jedyne co sprawia mi fun w tej grze to odkrywanie nowych rzeczy np. ostatni "hit" czy da sie vagasem wytankowac maze  albo aktualny "znajde w koncu oficera"

--- Koniec cytatu ---
Zwróć uwagę na wytłuszczony fragment. Teraz już wiesz czego dotyczyła moja odpowiedz? Nie była to odpowiedz, na pytanie czy i dlaczego pvperzy odejdą z gry, ale co się stanie gdy odejdą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej