Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]

<< < (23/48) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Tloluvin w Luty 11, 2011, 11:37:25 ---Argument o tym, ze NC moze wrzucic do systemu wiecej ludzi niz jest wstanie wytrzymac NOD jest z konca plecow i przypomina sposob dyskusji o tym kto wygra w starciu bojowym prowadzone przez ludzi ktorzy nigdy nie wyszli poza EFT wiec pomine go milczeniem

--- Koniec cytatu ---

Dobre... jakie masz podstawy, żeby pouczać mnie w tym temacie?

Opisana przeze mnie sytuacja już parę razy się wydarzyła (np. podczas Max2) - więc traktuj to jako fakt.
Sytuacja, w której jakiś teren jest "niezdobywalny" po prostu exploitem.

Naprawdę, bawi mnie czytanie "dumnych z członkostwa w NC" przedstawicieli aliansiku TNT, którzy nawet nie zdają sobie sprawy, że cały ten północny napland nie służy temu, żeby "kerbirom żyło się dostatnio, a 0.0 rosło w siłę", tylko temu, żeby góra NC mogła sobie spokojnie bocić i sprzedawać ISK za realną kasę.

Nitefish:
@Tloluvin - wydaje mi się, że nie ogarniasz sytuacji stąd takie głupoty piszesz. Widzisz, siła NC nie polega na skillu czy taktyce tylko możliwości położenia noda w niemal dowolnym momencie. Wystarczy do tego zalogowanie się odpowiedniej liczby pilotów i ewentualne wrzucenie ich do docelowego systemu. Nie ma w tym nic z pvp.

Południe nie boi się walki, której zresztą północ nie oferuje.

W tym topiku rozważamy hipotetyczną sytuację, w której NC zdobywa totalną dominację w świecie Eve. Pewnie jak wielu Twoich kolegów nie zdajesz sobie sprawy co by to oznaczało. Produkcja, wydobycie czy farmienie frakcyjnych itemów nie miało by sensu bo nikt by ich nie potrzebował z uwagi na prawie zerowe zużycie. Innymi słowy ekonomia by w zasadzie padła. W takim świecie było by miejsce raczej tylko dla ludzi, którzy klepią paski/anomalie/plexy dla samego klepania.
Nie sądzę, żeby w perspektywie czasu nawet oni się utrzymali w grze specjalnie długo, bo serw by świecił pustkami.

Każdy pvper ci powie, że potrzebuje górników, producentów, handlarzy, farmerów, ... więc nie wiem dlaczego starasz się dowieść, że pvperzy uważają wszystkie inne specjalności za niegodne i z dupy.

Nie ma w tej dyskusji żadnej dramy, po prostu ludzie wypowiadają się dlaczego ta hipotetyczna sytuacja była by ich zdaniem zła przytaczając sensowne argumenty, których nie rozumiesz.

Doom:

--- Cytuj ---Każdy pvper ci powie, że potrzebuje górników, producentów, handlarzy, farmerów, ... więc nie wiem dlaczego starasz się dowieść, że pvperzy uważają wszystkie inne specjalności za niegodne i z dupy.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie dla tego że gros pvperow mówi że te osoby sa potrzebne a jednocześnie woli mieć dedykowanego alta do tego niż dopuscic do sytuacji w ktorej taka nieprzydatna bojowo osoba znajdzie sie w jego pr0 korpie czy sojuszu.

Zanim zaczniesz mnie opierniczać że tak nie jest pokaż mi chociaż 3 osoby które grają choćby i na kilka kont, siedzą np w Cartel. nie mając ani jednego pvp chara i nie mają ze tego powodu problemów

Pol Kent:

--- Cytat: Nitefish w Luty 11, 2011, 12:06:06 ---Każdy pvper ci powie, że potrzebuje górników, producentów, handlarzy, farmerów, ... więc nie wiem dlaczego starasz się dowieść, że pvperzy uważają wszystkie inne specjalności za niegodne i z dupy.

--- Koniec cytatu ---

Teraz to już nie tylko pachnie schizofrenią ale WALI nią na kilometr. Skoro PvPerzy potrzebuję tych wszystkich wymienionych przez Ciebie, nazwijmy to "pomocników" to DLACZEGO południe nie ściąga ich wszystkich do tych wiejących pustką systemów na południu żeby zapewniali im ISK, moduły, minsy do prowadzenia krucjaty przeciwko północy ?!

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Luty 11, 2011, 12:19:23 ---Zanim zaczniesz mnie opierniczać że tak nie jest pokaż mi chociaż 3 osoby które grają choćby i na kilka kont, siedzą np w Cartel. nie mając ani jednego pvp chara i nie mają ze tego powodu problemów

--- Koniec cytatu ---

Tworzące Cartel. korporacje są korporacjami pure PvP, więc industrialistów tu nie spotkasz (chyba, że ktoś coś robi po godzinach). Ale w dużych aliansach trzymających sova takich ludzi nie brakuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej