Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]
Nitefish:
Oj Mando jest full takich osób. Wbrew pozorom mamy alty ale one służą bardziej do innej gałęzi pvp, czasami do handlu i transportu. Tworzenie alta produkcyjnego, tak żeby nim coś sensownie robić to sporo zachodu a potem jeszcze trzeba go "używać" żeby całe przedsięwzięcie miało sens.
Produkować to ja sobie mogę dramielki czy cynabale wyjmowane z LP store bo po prostu leję na stratę surowca przy niemal zerowych skillach. Poza tym o ile się nie mylę to taki producent musi sobie tanio poszukać rudy, żeby mu się opłacało coś montować a ja kupuje gdzie popadnie.
Dokładnych liczb Ci nie podam ale u nas bardzo mało osób coś produkuje na sprzedaż. Ja mam alta który po prostu specjalizuje się w innej gałęzi pvp, owszem miał być kiedyś górnikiem ale jak się zorientowałem ile to roboty z wywiezieniem rudy z paska i powrotem to podziękowałem.
Skille do robienia misji/pasków/anomalek/plexów pokrywają się ze skilami do pvp. Jak dla mnie - i pewnie dla zdecydowanej większości - idealny układ to dobry deal z producentem. Każdy robi to co lubi i wszyscy są zadowoleni.
@Pol Kent - jak inni Twoi koledzy nie ogarniasz sytuacji po prostu :) Nie mam po co ściągać producentów/górników bo kupuję stuff w hisecu gdzie jest po prostu największy market a tym samym najniższe ceny.
Co do krucjaty to byłem na północy za czasów Atlasu i tak z dupy miejsca do walki w życiu nie widziałem. Albo mega lag albo mega bloob, skirmish na poziomie zerowym praktycznie. Z tego też powodu północ jest dla mnie zupełnie nieatrakcyjnym miejscem do robienia czegokolwiek.
Wydobywajcie minsy, budujcie shipy/mody, zdobywajcie frakcyjne itemy a ja to potem kupie w Jita. Dla mnie to jedyna użyteczna rzecz w północy na tą chwilę.
Pol Kent:
--- Cytat: Nitefish w Luty 11, 2011, 12:30:38 ---@Pol Kent - jak inni Twoi koledzy nie ogarniasz sytuacji po prostu :)
--- Koniec cytatu ---
@Nite
Dla Twojej wiadomości. Nie jestem z NC. Byłem na północy raz, przez kilka tygodni dawno temu. Na południu kilak razy, łącznie może z pół roku, może nieco dłużej. Obecnie w Empire bo Real ciśnie. Więc nie opowiadaj mi o żadnych "moich kolegach" bo to demagogia. Równie dobrze ja mogę napisać Ty jak inni Twoim koledzy masz pole widzenia jak koń furmana z klapkami na oczach i co ? :D
Ale naszło mnie inne spostrzeżenie, załóżmy nowy topic "Czy dominacja SC południa) stanowi problem" Co by się stało gdyby to południe podbiło EVE, bo ja widzę chiński syndrom, wyginęli by górnicy, misjonarze, produceni, inventorzy. A PvPerzy z powodu braku T2/T3 shipów, paliwa do capsów, etx, eyc...latali by na swoje PvP cruzami/BC/BS T1 ;D
SokoleOko:
--- Cytat: Nitefish w Luty 11, 2011, 12:30:38 ---@Pol Kent - jak inni Twoi koledzy nie ogarniasz sytuacji po prostu :)
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Pol Kent w Luty 11, 2011, 12:46:36 ---Co by się stało gdyby to południe podbiło EVE, bo ja widzę chiński syndrom, wyginęli by górnicy, misjonarze, produceni, inventorzy. A PvPerzy z powodu braku T2/T3 shipów, paliwa do capsów, etx, eyc...latali by na swoje PvP cruzami/BC/BS T1 ;D
--- Koniec cytatu ---
Co było do udowodnienia :)
Rabbitofdoom:
Nite jak to sie mowi trafil w sedno PVP powoduje w skrocie obroty na rynku. Zdajesz sobie ile dronow lezy na gridzie po kazdej wiekszej bitce, ile mineralow idzie w diably, ile frakcyjnych modow idzie z dymem przez wszelkie formy pvp.
Goomich:
--- Cytat: Pol Kent w Luty 11, 2011, 12:46:36 ---Ale naszło mnie inne spostrzeżenie, załóżmy nowy topic "Czy dominacja SC południa) stanowi problem" Co by się stało gdyby to południe podbiło EVE, bo ja widzę chiński syndrom, wyginęli by górnicy, misjonarze, produceni, inventorzy. A PvPerzy z powodu braku T2/T3 shipów, paliwa do capsów, etx, eyc...latali by na swoje PvP cruzami/BC/BS T1 ;D
--- Koniec cytatu ---
Wprost przeciwnie. Kerberów zawsze jest dość, część się przeniesie z południa, część przyjdzie z hiseka, zawsze będzie dość ludzi, żeby obrabiać pola.
Za to to mityczyne SC nie utworzy masywnego obwarzanka wokół całej galktyki, tylko rozpadnie się na 15 nawzajem zwalczajacych (chyba nie wyobrażasz sobie, że takie na przykład Raiden i -A- długo wytrzymają jako BFF? Albo C0ven i Cartel/PBN?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej