Śmietnisko > Off Topic
Kilka ciekawych wiadomości z dziś poza Egiptem oczywiście
SokoleOko:
--- Cytat: Herezja w Styczeń 31, 2011, 14:14:17 ---Swoją drogą co znaczy słowo "wypływają" w kontekście tego zdania, które napisałeś?
--- Koniec cytatu ---
Po prostu docierają do mnie informacje gdzie tacy ludzie pracują.
EDIT: Pro-wykolejnie wątku :)
A chodziło o to, że w administracji publicznej ciężko znaleźć orłów, najczęściej są to BMW. Przykłąd w drugą stronę - znajomek, z którym pracowałem jakieś 10 lat temu, dziś gwiazda telewizji, zaliczył epizod w Wydziale Komunikacji jako "pan z okienka". Trafił mu się jakiś dziadek, który sam sobie sklecił przyczepę do Malucha i miał problem z zarejestrowaniem tego wynalazku. Znajomy poświęcił czas, żeby sprawę wyprostować w ciągu jednego dnia roboczego, po czym... trafił na dywanik do dyrektora, bo "tak się tutaj nie postępuje".
[VIDE] Herezja:
Nie ma to jak cytaty do bio ];)
W wykonaniu Sokoła "EDIT: Pro-wykolejnie wątku" hahahaha
ps. urzędas jak wyjdzie przed szereg musi od razu być opierdolony i postawiony w odpowiedniej kolejności w dostępie do koryta ];) Czasami tak jest i w większych zakładach pracy.
ps1. Z dzisiejszych wiadomości.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9027925,Po_kontroli_w_GUS__podwojne_zarobki_i_zawyzone_premie.html
Kolejni urzędasi dostają premie.
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,9030047,Sad_o_b__policjancie__400_tys__zl__za_zlamane_zycie.html
Ciekawe skąd się znajdą te pieniądze. Jak myślicie?
Khobba:
weżcie tylko pod uwagę jak długo i "uważnie" rozpatrywane byłyby wszystkie sprawy i jak otwarci byliby urzędnicy wobec innowacyjnych pomysłów, gdyby wprowadzono bezpośrednią odpowiedzialność majątkową za błędne decyzje. Z drugiej strony sprawny system obowiązkowych ubezpieczeń OC (jaki mają np. lekarze) byłby już całkiem niezłym pomysłem.
Rabbitofdoom:
Z tych 800 milionow ktore zaoszczedza na tym ze bedziesz musial wziac kredyt jak ci ktos w rodzinie umrze. (jak kto woli obcieciu zasilku pogrzebowego )
[VIDE] Herezja:
O ile wiem mieli zmniejszyć a nie do zera zredukować zasiłek pogrzebowy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej