Śmietnisko > Off Topic

Kilka ciekawych wiadomości z dziś poza Egiptem oczywiście

<< < (3/16) > >>

[VIDE] Herezja:
Po prostu w naszym państwie jest cała masa urzędników, którzy za swoje czyny nie są odpowiedzialni ani rozliczani i nawet gdy zrobią błąd to odszkodowania dla ludzi idą z budżetu państwa, województwa, gminy czy innej instytucji a nie z ich oszczędności. Gdyby urzędnik musiał płacić wysokie składki ubezpieczeniowe i dbać o swój wizerunek wśród ludzi bo inaczej nie zostanie wybrany to być może to zmieniło by mentalność tych ludzi.

SokoleOko:
Nie żebym ich bronił - ale pamiętaj, że ci urzędnicy (pominąwszy tych wysokiego szczebla) zarabiają naprawdę marne grosze. Z perspektywy Kowalskiego wyżsi urzędnicy zarabiają sporo, ale to też są grosze w stosunku do odpowiadających im stanowisk w sektorze prywatnym.

Inna obserwacja -  widzę coraz więcej znanych mi osób, które "wypływają" administracji publicznej. Są to ludzie, których pamiętam ze szkoły czy też studiów. Generalnie, dziwnym trafem, są to wszelkiej maści faile, kujony bez cienia inteligencji i goście, którzy podczas imprez podpierali ściany.

[VIDE] Herezja:
Ale jedno możesz przyznać, że cokolwiek się nie stanie to na dobrą sprawę urzędnikowi nic się nie dzieje a wypłatę ma stałą co miesiąc i nie musi ton przewalać albo wdzięczyć się jak kobiety w sklepach.
Swoją drogą co znaczy słowo "wypływają" w kontekście tego zdania, które napisałeś?

Goomich:
Sokole Oko > Witaj Failowaty Nieinteligentny Kujonie Podpierający Ściany Na Imprezach. Kopę lat się nie widzieliśmy od szkoły/studiów*. Co porabiasz?
Failowaty Nieinteligentny Kujon Podpierający Ściany Na Imprezach > Jestem urzędnikiem w administracji publicznej. Mam żonę, dzieci, kochankę i hipotekę. A ty?
Sokole Oko > 1100 killi.

* Niepotrzebne skreślić.

Lt Rook:
Sokole Oko > i jestem szczęsliwy
Failowaty Nieinteligentny Kujon Podpierający Ściany Na Imprezach > eh, a ja sram i spać po nocach nie moge że żona odejdzie, dzieci wyrosną na łobuzy, kochanka znajdzie sobie innego a bank siądzie na hipotece

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej