Śmietnisko > Off Topic
Kilka ciekawych wiadomości z dziś poza Egiptem oczywiście
Aenyeweddien:
--- Cytat: Herezja w Styczeń 31, 2011, 18:13:51 ---O ile wiem mieli zmniejszyć a nie do zera zredukować zasiłek pogrzebowy.
--- Koniec cytatu ---
Już teraz zasiłek nie wystarcza na pokrycie wszystkich kosztów pogrzebu więc jego zredukowanie spowoduje że rodziny będą musiały zaciągać kredyt na pogrzeb
[VIDE] Herezja:
Jak tak dalej pójdzie będą wyznaczone miejsca na tzw masowe groby za pół darmo lub może zostanie wdrożony w końcu do nas pomysł ze spalaniem zwłok i nie będą już budowane mauzole na cmentarzach w sumie wręcz piramidy czasami (często jeszcze za życia budowane przecież).
HammerSnake:
--- Cytuj ---Już teraz zasiłek nie wystarcza na pokrycie wszystkich kosztów pogrzebu więc jego zredukowanie spowoduje że rodziny będą musiały zaciągać kredyt na pogrzeb
--- Koniec cytatu ---
Ja tam się obawiam ,że co biedniejsze będą zakopywać ludzi w lesie...
Aenyeweddien:
--- Cytat: Herezja w Styczeń 31, 2011, 18:31:24 ---Jak tak dalej pójdzie będą wyznaczone miejsca na tzw masowe groby za pół darmo lub może zostanie wdrożony w końcu do nas pomysł ze spalaniem zwłok i nie będą już budowane mauzole na cmentarzach w sumie wręcz piramidy czasami (często jeszcze za życia budowane przecież).
--- Koniec cytatu ---
Wbrew wszystkiemu koszt kremacji jest dużo wyższy niż standardowego pogrzebu
Pol Kent:
--- Cytat: Aenyeweddien w Styczeń 31, 2011, 18:27:21 ---Już teraz zasiłek nie wystarcza na pokrycie wszystkich kosztów pogrzebu więc jego zredukowanie spowoduje że rodziny będą musiały zaciągać kredyt na pogrzeb
--- Koniec cytatu ---
Gdzieś czytałem, ze w Polsce koszt pogrzebu (w jakiś sposób uśredniony) jest jednym z najwyższych w Europie. Może więc, miało by to wpływ tez na obniżenie cen usług pogrzebowych?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej