Eve Online > Dyskusje ogólne

O prawdziwym PvP (który to już ***** raz?)

<< < (9/12) > >>

Dormio:

--- Cytat: KusKus w Styczeń 14, 2011, 12:22:19 ---Sokole pisze ze USTAWKI to dla niego zadne pvp...
1vs1 nie jest ustawka
turniej jest ustawka

kapiszi?

--- Koniec cytatu ---
Nie kapiszi. Ustawki to PVP kapiszi ? Czy może mam rozwinąć co oznacza skrót PVP ? No dobrze napiszę żeby nie było, że zmyślę po Twojej odpowiedzi: PVP=Player vs Player. Kapiszi ?

Starakopara:
ja też wtrącę swoje 3 grosze :P

PvP imo  to z definicji Player versus Player, a co za tym idzie: każda walka, turniej, ustawka (czy łodewer jak to się będzie nazywało) w której/ym biorą udział gracze nie sterowani przez AI gry jest owym pew pew. Dorabianie ideologii do własnego rozumienia tej interakcji między graczami to zbędne bicie piany.

edit:

Dormio mię ubiegł  >:(

SokoleOko:
Błędy FC są poza dyskusją.

Przy 30-60 osobach każdy może popełnić krytyczny błąd, bo taki gang składany jest zegarmistrzowską precyzją - teraz wystarczy, że heavy tacklerzy nie utrzymają punktu/weba, że jeden z logistyków się spóźni, że jeden DPS strzeli nie do tego shipa i już cel zwieje lub nie spadnie. To bardzo widać przy ahacach, ale także przy drake army.

Gdzieś powyżej 60 a poniżej 100 kończy się skirmish, a zaczyna się fleet battle, gdzie indywidualny błąd nie ma znaczenia. I tu dochodzimy do zwykłego bloba. W tym sensie nie ma znaczenia czy flota ma 250, 300 czy 1000 ludzi. To trochę jak GROM vs. dywizja piechoty (albo korpus piechoty, albo cała chińska armia).

A co do ustawek - no właśnie mi o to chodzi, że ustawki odzierają PvP z całego smaku - z tej niepewności, z rozgrywania taktycznego. Znów - honorowy pojedynek na pistolety to nie to samo co wojna.

KusKus:

--- Cytat: Dormio w Styczeń 14, 2011, 12:31:57 ---Nie kapiszi. Ustawki to PVP kapiszi ? Czy może mam rozwinąć co oznacza skrót PVP ? No dobrze napiszę żeby nie było, że zmyślę po Twojej odpowiedzi: PVP=Player vs Player. Kapiszi ?

--- Koniec cytatu ---

Czym innym jest pvp w EvE, a czym innym jest pvp w D2 albo WoW-ie.
I ustawka to tak naprawde jedna z form pvp, duel, dla tych co wlasnie lubia WoW-o podobne twory.

Nitefish:
ustawka jest wtedy jak nam się dobrze hosty ustawią do bomber runa :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej