Forum Gry > Inne gry

Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów

<< < (46/71) > >>

Straszny:
Wasze sprawy to nasze sprawy, kwestia tylko z której strony sie na nie patrzy

nie uprawiam metagamingu, a Jaina sam zaproponował rozmowę, to dałem mu atrakcyjne warunki zakończenia wojny, wiedząc że to daje koniec II wojny w grze, przez to że rozbijam koalicję.  Dyplomacja + trochę wojny > bezcelowa wojna ;)

ta gra to wojna interesów, szkoda tylko ze uczy egocentryzmu przesadnego przez to że nie możemy wygrac gry żadnym zwartym sojuszem... co mnie osobiście odstręcza :( . To tak jakby Brytania i Francja musiały po powaleniu Niemiec zacząc naparzać się miedzy sobą (w naszej prawdziwej historii), żeby zakonczyć wojnę... no bezsens.

Wiem ze jest do wyboru gra sojuszami, ale wtedy z kolei sojsuze sa predefiniowane i na sztywno na całą gre, zero dyplomacji (a dyplomacja w Supreamcy to dla mnie 70% funu).

Doom:
W opcjach gold rundy widziałem, opcje sojuszu do końca, tyle że polączona ze sztywnym ustawieniem ilosci sojuszy i chyba czymś jeszcze

Dormio:

--- Cytat: Scaryman w Luty 25, 2011, 16:38:34 ---jest under deconstruction

od rezygnacji Beczkosa (2 dni nie może sie logowac), potem go wyrzucam, i może sie nowy gracz zalogować , to... nie będzie tam już nic

--- Koniec cytatu ---
Przecież to metagaming w najczystszej postaci - wiesz, że Boczkos zrezygnował, to pędzisz by przejąć jego ziemie ? Mogłeś to chociaż zachować dla siebie - w stylu: "zaczekajmy 2d może mu się odwidzi i wróci do gry". Oczywiście żeby mydlić, a w międzyczasie mogłeś sobie podciągać wojska.

Ptysiu:

--- Cytat: Dormio w Luty 25, 2011, 20:24:37 ---Przecież to metagaming w najczystszej postaci - wiesz, że Boczkos zrezygnował, to pędzisz by przejąć jego ziemie ? Mogłeś to chociaż zachować dla siebie - w stylu: "zaczekajmy 2d może mu się odwidzi i wróci do gry". Oczywiście żeby mydlić, a w międzyczasie mogłeś sobie podciągać wojska.

--- Koniec cytatu ---

Poprawka - Bekocz zrezygnował, bo lecimy przejąc jego ziemie, a nie odwrotnie.

Dormio:
Póki sam tak nie powie, to jedynie mogę wierzyć na Wasze słowo  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej