Forum Gry > Inne gry
Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów
Goomich:
PKP?
Doom:
Raan coś ty mi tam k**** wysłał na te wyspy? To co sie tam dzieje sie nie zgadza z tym co o mechanice gry wiedziałem / doczytałem / zaobserwowałem w trakcie rozgrywki, desant sie na jednej przedarł, na drugiej właśnie moje umocnienia i ich obrońcy zmieniają się w zaorane pole przy stratach atakującego niższych niż powinny być... mimo że wyjściowo mieliśmy mniej wiecej równe siły a ja znaczaco lepsze morale >:(
Przyznaj sie masz gdzieś tam bs'a tylko wyrżnąłeś reporterów u siebie zanim Cie sprzedali?
--- Cytuj ---Z czym mi się to kojarzy... Okopy, zastój, straty idące w tysiące bez zdobycia metra kwadratowego...
--- Koniec cytatu ---
Dyskusje C0ven<>bu Cartel. / NC<> Południe? ;D
Ptysiu:
Mistrzem ciętej riposty zostaje:
--- Cytat: Mona X w Luty 22, 2011, 16:57:44 ---PKP?
--- Koniec cytatu ---
;D
Raan Kern:
--- Cytat: Doom w Luty 22, 2011, 17:01:12 ---Raan coś ty mi tam k**** wysłał na te wyspy? To co sie tam dzieje sie nie zgadza z tym co o mechanice gry wiedziałem / doczytałem / zaobserwowałem w trakcie rozgrywki, desant sie na jednej przedarł, na drugiej właśnie moje umocnienia i ich obrońcy zmieniają się w zaorane pole przy stratach atakującego niższych niż powinny być... mimo że wyjściowo mieliśmy mniej wiecej równe siły a ja znaczaco lepsze morale >:(
Przyznaj sie masz gdzieś tam bs'a tylko wyrżnąłeś reporterów u siebie zanim Cie sprzedali?Dyskusje C0ven<>bu Cartel. / NC<> Południe? ;D
--- Koniec cytatu ---
Sam miałem szoka, że tak poszło gładko :]
Straszny:
faktycznie totalna wojna pozycyjna, a ze mamy za mało artylerii to wojna bez dużych strat (bo atak na sporą twierdze z garnizonem i artylerią to masakra dla nawet 30-40% większej armii), więc mamy manewry w kółko te same, ostrzeliwania niewiele zadające strat... moj atak na południe wychamował i zamienił się w serie manewrów, kontrmanerwów i ostrzeliwań na kontruderzeniu Ptysiowej armii, Netcopa atak Brytanii wychamował za Szwajcarią i tez zamienił się w obustronne obijanie artkami z Marokiem i Włochami. Manewr Ptysia obejścia moich pozycji (niezły pomysł) spotkał moje odwody :). Atak Hiszpanii na Maroko załamał sie na plaży okrutnie. Za to Hiszpan przejął włoskie wyspy.
delikatnie jednak pętla sie zaciska wokół Dooma i jego włoskich surowców ;) , bo wyspy odpadły, bo jednak terenu najwięcej stracił i na jego ziemiach toczy sie ponad 1/3 wszystkich walk. Baza werbunkowa South Coalition równiez zmniejszyła się trochę, choć Ptysiowe i Jainy motherlandy są nienaruszone.
...no nic jeszcze nie jest przesądzone...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej