Forum Gry > Inne gry
Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów
Tylio:
Ja już nie będę, ani pisał, ani odpowiadał na temat goldmarków. Myślę, że to dobrze, że tak się stało. Mamy nauczkę, żeby pisać o GM w zasadach przed grą. Każdy ma prawo myśleć i atakować jak chce. Wszystkich poruszonych przepraszam. Turcję proszę o wypowiedzenie wojny całej Europie xD
Straszny:
--- Cytat: Tylio w Luty 14, 2011, 12:45:09 ---Dmg idzie w fortecę. W tej grze nie ma połowy rzeczy wypisanych w żadnym manualu (niektóre są błędnie) czy czymś podobnym. Koniec tego sporu. Chcesz to przetestujemy, nie to nie. Zabiłeś więcej, bo dosyłałeś nowe jednostki z wysokim morale. łącznie nie zabiłem tam 16 tylko 33. To robi różnicę atakując 60 jednostkami ;)
--- Koniec cytatu ---
dlazcego uważasz że masz jakies specjalne doświadczenie w piechocie? - popatrzylem na twoje statystki i kochany - w 16 grach zabiłeś 6000 regimentów piechoty, a ja w 2 - 4000, mówisz mi ze nie weim jak sie z nią walczy? No prosze... po prostu źle odczytujesz gre tutaj. Zagrałbym z Toba ale chwilowo mam totalny niesmak że goldmarki moga tak zmieniac gre : :( :(
Strategicznie patrząc sam fakt że nie ma Twoich 50-60 000 w Niemczech już źle świadczy o wyczuciu gry ;) Uratowąłbyś koalicję jakbyś wysłał tam wojsko, moja Szwecja to drugorzędny kierunek, od czasu jak wtopiłem na nieudanym lądowaniu w Niemczech 65 000, wypadłem z strefy pierwszoplanowych frontów ;). Niemcy jako centralny teren Waszej koalicji i obszar rozdzielający Allies, są tutaj kluczowym polem.
nie cierpie gier które mają takie zachwianie proporcji, kiedy dni pracy gracza można mała sumą kasy zawalić, także w tej chwili szukam akurat inej gry dla grupy graczy, w której jeden przelew nie zawala rozgrywki.
@CAT
a propo jakies naszej agresji... drugiego dnia, całkowicie mojej spokojnej gry przeczytałem przejety message wywiadu o planie zniszczenia mnie przez Niemcy i Rosje... pewnie miałem czekać do końca aż łaskawie go zrealizujecie? Od razu zaczałes ataki dywersyjne na moje prowincje.
:)
na maxa przegiąłeś z agresywną postawą od pierwszego dnia, a masz pretensje o brak mojego entuzjazmu do Twojej gry?! To sie zemściło na niemcach że teraz giniesz a nie jakies animozje. Przed tym info nie miałem zadnych szpiegów u Ciebie poza tym jednym w stolicy, a z Rosją dogadywałem współpracę, nawet nie pomyslalem że Tylo od razu będzie tak blisko z Toba współpracowął i nie mialem u niego szpiega (mści się przesadne zaufanie)
pozytywne użycie GM w swoim państwie - kompletnie mi nie przeszkadza
rujnowanie innych państw przez GM - absolutnie nie powinno miec miejsca dla mnie
Ptysiu:
--- Cytat: Tylio w Luty 14, 2011, 12:50:49 ---Ja już nie będę, ani pisał, ani odpowiadał na temat goldmarków. Myślę, że to dobrze, że tak się stało. Mamy nauczkę, żeby pisać o GM w zasadach przed grą. Każdy ma prawo myśleć i atakować jak chce. Wszystkich poruszonych przepraszam. Turcję proszę o wypowiedzenie wojny całej Europie xD
--- Koniec cytatu ---
Przede wszystkim - Gdzie ja pisałem o wypowiadaniu wojny wszystkim na około? Proszę o cytat, lub naukę czytania ze zrozumieniem. Ja tylko złożyłem ofertę zawarcia pokoju z Austrią i Niemcami w zamian za wypowiedzenie przez te kraje wojny Tobie, plus zachętę do podobnej oferty (pokój za wardec) innych moich aliantów.
Co do użycia gm przez moich sojuszników, to wiedziałem tylko o zboostowaniu Triestu, o czym gadałem prywatnie ze Scarrym. Nie mniej, wybacz, ale o ile ten boost uważałem przede wszystkim za głupie marnowanie kasy, to rozwalenie tej fortecy było po prostu ciosem poniżej pasa.
Zgadzam się z Tobą jedynie odnośnie ustalenia w przyszłości zasady nie używania gm w grze. Fakt, należało to zaznaczyć nim zaczęliśmy w ogóle tą grę, chociaż (jak widać mylnie) brałem to za rzecz oczywistą.
Przepraszam też, za poruszanie kwestii GM, mimo powszechnego znudzenia ta kwestią, ale dwukrotnie proszono mnie o coś, co prosiło się o replikę.
Pozdrawiam
NetCop:
A teraz trochę konsturktywnie. Myślę, że z tej gry da się jeszcze wycisnąć trochę zabawy proponuję więc zobowiązać się do nie używania goldmarków i będzie git.
Przy okazji zgłaszam wniosek co do reguł dla następnej gry jeśli jeszcze byliby jacyś chętni ;)
1) Absolutnie nie używamy GM w grze i uznajemy to za niedopuszczalny cheat - umowa dżentelmeńska
2) 24h wypowiedzenie wojny
3) Backtab sojusznikowi 48h - 24h wyłączamy shared maps, 24h wypowiedzenie wojny (umowa dżentelmeńska na te dodatkowe 24h)
4) Grają tylko osoby które mają zamiar grać całą grę i nie oddadzą kraju bez walki jak Francuz czy nie porzucą go jak Hiszpania na starcie
5) Trochę RPG w gazetce nie zaszkodzi, odpowiadamy też na wiadomości w grze.
6) Gramy gold rundę ze wszystkimi jednostkami, każdy zbiera sobie 5000 goldmarków na wjazd do niej. Naklikać się to da od zera w 10 dni
Ja się zgłaszam do kolejnej gry po tej.
Doom:
--- Cytuj ---1) Absolutnie nie używamy GM w grze i uznajemy to za niedopuszczalny cheat - umowa dżentelmeńska
2) 24h wypowiedzenie wojny
3) Backtab sojusznikowi 48h - 24h wyłączamy shared maps, 24h wypowiedzenie wojny (umowa dżentelmeńska na te dodatkowe 24h)
4) Grają tylko osoby które mają zamiar grać całą grę i nie oddadzą kraju bez walki jak Francuz czy nie porzucą go jak Hiszpania na starcie
5) Trochę RPG w gazetce nie zaszkodzi, odpowiadamy też na wiadomości w grze.
6) Gramy gold rundę ze wszystkimi jednostkami, każdy zbiera sobie 5000 goldmarków na wjazd do niej. Naklikać się to da od zera w 10 dni
--- Koniec cytatu ---
+1
za mało o tym wiem zeby grać golda, nie za bardzo mam czas na klik fest
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej