Forum Gry > Inne gry
Supremacy 1914 - back again, gra dla Centralowiczów
NetCop:
--- Cytat: Doom w Luty 14, 2011, 14:45:07 ---+1
za mało o tym wiem zeby grać golda, nie za bardzo mam czas na klik fest
--- Koniec cytatu ---
Opis nowych jednostek jest w manualu i wydaje się, że to prosta sprawa. Budowanie łodzi podwodnych nie ma sensu póki nie ma pancerników, balony zastąpią zapewne wystające obecnie czujki w postaci oddziałów 1 piechoty pływających po morzach, natomiast samolot jest sporo droższy niż artyleria czy czołg i nie obstawisz go piechotą więc zapewne nie jest to broń masowego rażenia ;D
Ja też nigdy nie grałem jeszcze goldrundy :D
Ps.
Do kliknięcia jest 20 linków, 10s na link wystarczy - klik -> czekasz 10s, zamykasz -> klik itd. Można się wyrobić poniżej 4 minut na dzień >:D
Tylio:
--- Cytat: Ptysiu w Luty 14, 2011, 13:26:21 ---Przede wszystkim - Gdzie ja pisałem o wypowiadaniu wojny wszystkim na około? Proszę o cytat, lub naukę czytania ze zrozumieniem. Ja tylko złożyłem ofertę zawarcia pokoju z Austrią i Niemcami w zamian za wypowiedzenie przez te kraje wojny Tobie, plus zachętę do podobnej oferty (pokój za wardec) innych moich aliantów.
Co do użycia gm przez moich sojuszników, to wiedziałem tylko o zboostowaniu Triestu, o czym gadałem prywatnie ze Scarrym. Nie mniej, wybacz, ale o ile ten boost uważałem przede wszystkim za głupie marnowanie kasy, to rozwalenie tej fortecy było po prostu ciosem poniżej pasa.
--- Koniec cytatu ---
Złożyłeś ofertę ataku na mnie, ponieważ używałem GM. Wszyscy poza tobą w mniejszym lub większym stopniu z tego korzystali, więc aby twoja krucjata była prawdziwa i szczera piętnuj wszystkich, którzy używali GM.
Wiedziałeś na przykład o zboostowaniu całego Maroka w pierwszym dniu? Kosztowało to więcej niż mój atak. Uprzedzając zarzut, że boostowanie siebie to nie to samo co niszczenie kogoś odpowiem na zapas. To jest to samo. Myślisz, że on te jednostki, które mu się szybciej niż reszcie zrobiły zostawił w Maroku, żeby nie robić sobie przewagi? A może myślisz, że surowce, których miał więcej z prowincji nie zostały przez niego użyte, bo były za GM?
Może warto zagrać od nowa?
Straszny:
oj nie prawda Tylio ze wszyscy, nie wiem czego uparłes sie tak pisać.
Wszyscy widzieli boost Maroka
ta gra ma w sobie jeszcze na tyle potencjału że pogramy z miesiąc pewnie (fakt ze nie wszyscy), do nowej to musimy wspólnie wypracować consensus zasad których na zasadzie gentelman agreement nie bedziemy łamać (ja tak , jak sie przełamie z moim bitter nastawieniem obecnym ;)
cholera "odłożone" mam prawie 30 000 goldmarków.. nawet nie pomyslalem zeby zboostować rodzime prowincje ::)
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Scaryman w Luty 14, 2011, 12:52:50 ---
nie cierpie gier które mają takie zachwianie proporcji, kiedy dni pracy gracza można mała sumą kasy zawalić, także w tej chwili szukam akurat inej gry dla grupy graczy, w której jeden przelew nie zawala rozgrywki.
--- Koniec cytatu ---
Polecam Alpha centauri Sida Meyera, niesamowita gra, ma balans i jest bardzo ciekawa, bardzo dobry tryb multi, losowe mapy, mase ustawien, i opowiada historie dalszych losow osadnikow z cywilizacji,l kiedy laduja na nowej planecie, zaczynaja budowac kolonie, nowe technolowgie, miasta pod powierzchnia oceanu, oblaskawiania lokalnych form zycia, szpiedzy, masa jednostejk ktore sie PROJEKTUJE, tzn osobno wynajduje sie rozne podwozia, pancerze, umiejetnosci, i tworzy sie jednostki takie, jakie sa akurat potrzebne, najpierw prototypy potem masowa produkcja - zajebista gra, jestem fanem Sida Meyera a to jest jedno z jego bardziej udanych, i jednoczesnie mniej znanych z uwagi na stopien komplikacji dziel. MA bardzoe dopracowany tryb multi, jezeli bys kiedys organizowal gre, to chetnie wezme udzial, ale nie moge obiecac, ze nie bede gral agresywnie i zatruwal studni ;) sorka za tych szpiegow, ale wiedzialem ze bedziesz mnie atakowal z Anglia, to byla tylko kwestia czasu, wiec wolalem zaatakowac pierwszy
http://www.firaxis.com/games/game_sspop.php?gameid=7&imageidx=3
Straszny:
Jestem również fanem Sida od czasów Crusade In Europe / Coflict in Vietnam i cała seria na C64 , w które zagrywałem się jak szalony
(tez mapowe strategie). Do tej pory gram w nie przez emulator Atari ;)
Przy Alfie, Gettysburgu, Railroad Tycoons na Amisi i PC spędziłem cięzkie lata :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej