Śmietnisko > Off Topic

ipad - z czym to sie je?

<< < (2/7) > >>

Doom:
Z tego co Dormio wrzucil w Smieszne rzeczy wychodzi ze jeszcze Motorola niedługo zacznie sie rozpychać na tym rynku ;)

sc0rp:

--- Cytat: Xarthias w Grudzień 22, 2010, 12:52:00 ---Generalnie do niemal wszystkiego musisz mieć konwertery. Filmy, ebooki, muzyka w formatach innych niż applowskie trzeba przekonwertować - jak zresztą do wszystkich produktów appla.
--- Koniec cytatu ---
bez przesady obsluguje przez itunes mp3, a pdfy czyta darmowy app ibooks. Co do filmow to prawda ale odcinek house mi sie konwertuje 7min a film 2012 jakos 25min - app do konwersji jest za free wiec pod tym wzgledem niczym nie rozni sie od mojej nokii ktora coprawda obsluguje div-x ale i tak trzeba robic resize bo inaczej flash sie zapycha momentalnie ;)

Jest mi ciezko okreslic do czego chcialbym go uzywac, wiec sorka za tak ogolnie postawione pytania - chce wiedziec do czego moglbym go uzyc.

Trefnis:
odrazu powiem ze do czytania ksiazek jest on za ciezki
chyba ze czytasz tylko tak ze kladziesz go na stole przy ktorym siedzisz,
do czytania w wyrku trzymajac w raczce sie nie nadaje

Gregorius:

--- Cytat: Xarthias w Grudzień 22, 2010, 12:52:00 ---Generalnie do niemal wszystkiego musisz mieć konwertery. Filmy, ebooki, muzyka w formatach innych niż applowskie trzeba przekonwertować - jak zresztą do wszystkich produktów appla.
Ipad ma zajebisty ekran - wyraźny, z dobrym odwzorowaniem kolorów, dobrze reagujący na dotyk. To jest główny plus tej zabawki.
Minusy - brak otwartości formatów, brak obsługi flasha na stronach i tak naprawdę do końca nie wiadomo czym iPad ma być - komputerem, przeglądarką internetu, grą wideo czy przerośniętym iPhonem.
No i ten sławiony sklep z aplikacjami, gdzie 90% to crap albo durne gierki.
Ja osobiście wolałbym kupić sobie laptopa/netbooka plus ewentualnie jakiegoś e-inkowego readera (w stylu Amazon Kindle), a jakby mnie mocno cisnęło na tablet to chyba wybrałbym GalaxyTaba - może nieco mniejszy i z gorszym ekranem, ale za to na androidzie.

--- Koniec cytatu ---

THIS!
+1

A swoją drogą widziałem na żywca e-papier - ja pierdziu ... fantastyczne! :D

Goomich:

--- Cytat: Xarthias w Grudzień 22, 2010, 12:52:00 --- ewentualnie jakiegoś e-inkowego readera (w stylu Amazon Kindle),

--- Koniec cytatu ---

Kindle ma aplikację na ipada. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej