Śmietnisko > Off Topic

ipad - z czym to sie je?

<< < (7/7)

Qreg:
Artykuły naukowe, format A4 przewaznie 2 kolumny, duzo wzorow plus wykresów.

Z tego co czytałem to kindle natywnie moze oblugiwac pdfy bez potrzeby konwersji cały czas umozliwiajac robienie adnotacji etc ;)

Zastanawialem sie jeszcze nad Pocketbook Pro 903 ale jest droższy plus jakos nie znam firmy a nawet ich strona budzi moje watpliwosci ;)

Z uwagi na format i dwukolumnowosc nie urzadzaja mnie czytniki 6" dlatego mysle o 9.7" - wiesz trend pro eko ;) - brak potrzeby wydrukowania miesiecznie ryzy papieru ;) i brak potrzeby noszenia ze soba tych kg ;)

Straszny:
mnie iPad zawiódł przez te same problemy o których piszą wyżej koledzy

ja bym proponował takie rozwiązania:

Tablety Archos - najlepsze solidne tablety, nowoczesne systemy (Android 2.2 Froyo lub Win 7), dobry support, solidne wykonanie, przyjemne materiały wykończenionwe:
http://www.archos.com/?country=pl&lang=en

w Polsce przykład sklepu z nimi: http://www.conrad.pl/websale7/?shopid=conrad&act=product&prod_index=876299&cat_index=SHOP_AREA_54366_0403040&Ctx={ver/7/ver}{st/3ec/st}{cmd/0/cmd}{m/websale/m}{s/conrad/s}{l/01-aa/l}{sf/%3Cs1%3Earchos%3C/s1%3E/sf}{p1/e8d1593424bd9bfde4249e626007025e/p1}{md5/02f0f315c499a9be001f1b67eee4c354/md5}
(są o niebo mniej znane od Samsunga galaxy Tab, a przy tych samych możliwościach są blisko 50% tańsze)
1499 zł za full wypas tablet jest już całkiem fajną ceną ;)

jeśli chodzi o e-booki... próbowałem czytac na ifonie, na Milestone i Milestone 2, na iPadzie... a potem dostałem Kindle DX w ręce... ło jezu... kompletnie inny komfort czytania. Fantastyczna rzecz i od czasu posiedzenia z nim pare godzin jestem wielkim fanem technologii e-inka , który wcześniej wydawał mi się jakimś przedpotopowym wynalazkiem typu pasywna matryca LCD.

Khobba:

--- Cytat: Scaryman w Styczeń 06, 2011, 20:47:29 ---Tablety Archos

--- Koniec cytatu ---
czy mają już legalny dostęp do Marketu i innych aplikacji google? Pamietam, że pierwotnie Archos nie wykupił licencji od googla i wprawdzie system (który jest za free) był wgrany, ale ani marketu, ani map, ani maila (itd.) nie było...

Qreg:

--- Cytat: Scaryman w Styczeń 06, 2011, 20:47:29 ---jeśli chodzi o e-booki... próbowałem czytac na ifonie, na Milestone i Milestone 2, na iPadzie... a potem dostałem Kindle DX w ręce... ło jezu... kompletnie inny komfort czytania. Fantastyczna rzecz i od czasu posiedzenia z nim pare godzin jestem wielkim fanem technologii e-inka , który wcześniej wydawał mi się jakimś przedpotopowym wynalazkiem typu pasywna matryca LCD.

--- Koniec cytatu ---

Mnie by całkiem Kindle DX wystarczył tylko cholera nie mozna robic annotacji na pdfach z tego co dogrzebałem sie... chyba ze masz inne doswiadczenia Scary...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej