Eve Online > Dyskusje ogólne

Lato bocianów, czyli o co chodzi w Eve.

<< < (4/21) > >>

SokoleOko:
Albi, źle napisałem - chodziło mi o zaplecze bociarskie, czyli generowanie ISK. Nadmiar pewnie sprzedają za dolary, ale większość pchają w supercapsy.

Kalressin:
Hmm ciekawe co stalo by sie z ekonomia EVE gdyby nagle odciac te tryliony iskow i mineralow naplywajacych od RTM. :-X
Moze gdzies tam jest czesc odpowiedzi na pytanie "Dlaczego CCP to olewa? ". :P

Ellaine:
Dobrze by się stało.
Spadłyby ceny topowych modułków kupowanych przez imperialnych kupowaczy ISKów. W efekcie trochę spadłyby dochody z klepania pleksów i innych oficerów.
Spadłaby nieco prędkość produkcji supercapsów. Nieco, bo bez żadnych wspomagaczy aktywny gracz w ciągu kilku miesięcy też może sobie wyfarmić matkę.
Wzrosłaby nieco cena minerałów.
Wzrosłaby mocno cena paliwa do POSół i kapsli - z korzyścią dla świata.

sc0rp:

--- Cytat: Kalressin w Grudzień 03, 2010, 13:28:43 ---Hmm ciekawe co stalo by sie z ekonomia EVE gdyby nagle odciac te tryliony iskow i mineralow naplywajacych od RTM. :-X
--- Koniec cytatu ---

iski: hiper deflacja iskow
minsy: hiper inflacja iska

iski + minsy: to mogloby byc nieprzewidywalne

--- Cytuj ---Moze gdzies tam jest czesc odpowiedzi na pytanie "Dlaczego CCP to olewa? ". :P
--- Koniec cytatu ---

hmmm calkiem mozliwe.

Nie ma co sie oszukiwac kazda multi gra poczynajac od starego diablo do najnowszych mmo jest przezarta przez boty i RMT to jest poprostu kolejna galaz przemyslu. Inna sprawa ze autorzy tych gier posrednio rowniez na tym zarabiaja - w koncu utrzymanie bota kosztuje, po za tym to jest walka z wiatrakami ktora do tego nikomu sie nie oplaca:
- ebay-seller'om -  z wiadomych powodow, jednak i tak beda powstawac jak grzyby po deszczu tylko cene podniosa
- ebay-buyer'om - z braku iskow/golda rezygnuja z gry bo nie chce im sie farmic lub im waluta drozsza tym mniejsza grupe stac na to - wiec tych ktorych nie stac rezygnuja z gry. 
- uczciwym graczom - mniej zaludniona gra - nudniejsza gra. czesc migruje do bardziej popularnego mmo. Ktos kto gral np. w wow i mial watpliwa przyjemnosc pograc na "martwym" serwerze z pewnoscia rozumie o co chodzi :)
- autorom - musza miec naklady na walke, im ta walka skuteczniejsza tym mniejsze przychody z gry powyzszych powodow

Widzisz jakakolwiek grupe dla ktorej walka z botami jest oplacalna to ja wskaz :)

Rabbitofdoom:

--- Cytat: Albi w Grudzień 03, 2010, 13:41:01 ---Dobrze by się stało.
Spadłyby ceny topowych modułków kupowanych przez imperialnych kupowaczy ISKów. W efekcie trochę spadłyby dochody z klepania pleksów i innych oficerów.
Spadłaby nieco prędkość produkcji supercapsów. Nieco, bo bez żadnych wspomagaczy aktywny gracz w ciągu kilku miesięcy też może sobie wyfarmić matkę.
Wzrosłaby nieco cena minerałów.
Wzrosłaby mocno cena paliwa do POSół i kapsli - z korzyścią dla świata.

--- Koniec cytatu ---

Kilku... nie doceniasz potegi handlu. Dobry handlarz wyciaga srednio 20% zysk w stosunku do wkladu wlasnego w eve. Sam bym na tym zarabial tylko za leniwy jestem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej