Śmietnisko > Off Topic

Komiks SF

<< < (3/4) > >>

Khobba:

--- Cytat: Mona X w Październik 25, 2010, 12:08:37 ---Przecież nowe odcinki są drukowane w Nowej Fantastyce.

--- Koniec cytatu ---
??? Serio? Nie czytam od 2006r... chyba czas odświeżyć prenumeratę :)

Colonel:
chyba wszyscy jestesmy skazeni tym samym kosmicznym wirusem z dziecinstwa
...dlatego gramy w te gre :p

zrobie troche offtopa idac wspomnieniami pozniej, poza komiksy...
pozniej byl komputer i seria "elite" pamietam ze chyba w "gamblerze" ludzie grajacy we frontiery mieli swoje pare stronek, moze dwie...
bylo to fajne, pomocne i klimatyczne ....pamietam nick jednego kolesia, ktory udzielal sie mocno na owym specyficznym "forum"
Imć Traktor...czy ktos to pamieta?

stefan:
Alez oczywiscie, ze wielu to pamieta. Imc Traktor byl nikim innym jak redaktorem opiekujacym sie dzialem dla fanow Frontiera na "zoltych stronicach" magazynu Gambler. Ten czlowiek zawodowo zajmowal i zajmuje sie fantastyka/SF, o ile mnie pamiec nie myli co do jego nazwiska, a nie mam zadnego egzemplarza pod reka, aby to potwierdzic. Faktem jest ze mialo to niesamowity klimat, w wiekszosci skladajac sie z korespondencji od czytelnikow z roznymi ciekawostkami znalezionymi w przeogromnym swiecie Frontiera, obliczanym na miliony a moze i miliardy systemow gwiezdnych.  Bardzo milo to wspominam, jako ze frontier pochlonal okolo 1,5 roku mojego zycia, nie gralem wowczas w nic innego.
Osobiscie spotkalem niezliczone ilosci osob w Eve, ktore przyciagnal owy tajemniczy wirus, zwany seria Elite badz Privateer (kolejna bardzo stara gra w tych klimatach), ktorym sie wczesniej zarazili ;). Mysle ze wlasnie Eve Online wypelnila nadzieje fanow tych gier na ujrzenie multiplayera do nich, a ze technika pozwolila to w dodatku mamy MMO.

Pozdrawiam

P.S. Przepraszam za brak polskich znakow i oczywiscie off-topic jako ze watek mial byc o komiksach. W przypadku uznania go za smiecenie, prosze post usunac bez najmniejszych skrupulow.

Goomich:

--- Cytat: Khobba w Październik 25, 2010, 12:18:58 ---??? Serio? Nie czytam od 2006r... chyba czas odświeżyć prenumeratę :)

--- Koniec cytatu ---

No, w październikowym był pierwszy odcinek. :)

Spojler: porwali Kovala i prezydenta i tego jak mu tam...? Zapomniałem. :P

Kara Mon:
Elite ...... milo bylo

Gambler ....... swietnie sie czytalo, pozniej pojawilo sie cdaction z masa kolorowych obrazkow zeby tresc ograniczyc i sponsorowanymi artykulami i juz nie bylo co poczytac  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej