Eve Online > Dyskusje ogólne

prosze chetnych o poparcie pomysłu na zaludnienie low seca :)

<< < (8/12) > >>

Okropniak:
Olaf - ale ja nie mowilem o tym ze to juz gotowa propozycja - ot tak generalnie rzucilem.
Zdziwilo mnie tylko odniesienie do boostu bufor tanka.

Co do samego myrma i domka - nie da sie tym normalnie tankowac repkami bo cap siada niemozebnie - lepiej zrobic passive i miec "wyjebane". Do flot nie pasuje active i tyle - wlasnie z powodow ktore podales (logistyki i reszta)

Platfusek:
Na zaludnienie low seca jest jedna metoda = wprowadzić tam concord ;)

Niestety ale nikt przy zdrowych zmysłach kto nie jest piratem nie będzie tam latał chyba że mocno będzie się to opłacać względem hi seca (tylko wtedy te zarobki były by tez wyższe niż w przestrzeni 0.0 co było by samo w sobie trochę dziwne). Oprócz tego chyba jednak low sek jest bardziej niebezpieczny niż 0.0 poprzez bliskość z hi sekami więc wypada najgorzej.

Kara Mon:
Ja tam uwazamz e 0.0 jesty bezpieczniejsze od low , mas zintel masz swoje cudne plusy wiesz ze ten kto ich nie ma przylecial tu zeby mordowac a wtopienie raciarki na pasku bardziej jest oznaka glupoty niz realnego ryzyka bo jakim do diabla cudem nie mozna nawet ciezkim domkiem pozbierac sie do warpu jak sie minus na localu pojawi , a cariersem na anomalce nawet nie byc zalignowanym  ??? ?  True 0.0 to taki cieply kurwidolek gdzie kazdy kazdego zna a jak nie zna to znak ze trzeba pokrecic stateczkiem na posie/stacji chyba ze sie pozbiera jakims cudem blob wiekszy od tego co przylecial ot cala historia. Ryzyko robienia czegokolwiek znikome poki nie przyleci ruski blob orajacy wszystko.

Straszny:

--- Cytat: Kara Mon w Wrzesień 26, 2010, 00:44:57 ---Ja tam uwazamz e 0.0 jesty bezpieczniejsze od low , mas zintel masz swoje cudne plusy wiesz ze ten kto ich nie ma przylecial tu zeby mordowac a wtopienie raciarki na pasku bardziej jest oznaka glupoty niz realnego ryzyka bo jakim do diabla cudem nie mozna nawet ciezkim domkiem pozbierac sie do warpu jak sie minus na localu pojawi , a cariersem na anomalce nawet nie byc zalignowanym  ??? ?  True 0.0 to taki cieply kurwidolek gdzie kazdy kazdego zna a jak nie zna to znak ze trzeba pokrecic stateczkiem na posie/stacji chyba ze sie pozbiera jakims cudem blob wiekszy od tego co przylecial ot cala historia. Ryzyko robienia czegokolwiek znikome poki nie przyleci ruski blob orajacy wszystko.

--- Koniec cytatu ---

przez 2 lata solowałem (oczywiście na zmiane z skirmishami by bufu) w 0.0 i lowsecu i nie zauważyłem żeby tak było jak piszesz.

do tego są regiony npc 0.0 już z całkowitą nieprzewidywalnością

poleccie korporacją na 3 miesiące do Curse albo Sindicate a potem możesz pisać że tam jest bezpieczniej niż w lowsecu... ;), bo całkowcie sie z tym nie zgadzam.

Oxylan:
Natura ludzi jest taka żeby pakować się tam gdzie jest forsa i nie chodzi o pazerność ale o dobrobyt, 0.0 jest dobrobytem które niestety nie jest bardziej profitowe względem Empire, a low sek w sensie zarabiania wypada przy 0.0 i kebirlandzie b kiepsko i to jedna z  rzeczy które decydują o tym że mało ludzi lata po low, dochodzi jeszcze to, że nie każdy lubi pvp czy ryzyko ani też nie lubi się mieszać w polityke czy alianse, CCP wykreowało low sek na coś w stylu ciemniej ulicy w okropnej dzielnicy gdzie można dostać kose od oprycha, a ofiarą zazwyczaj jest jakiś normalny obywatel a nie zbir tu czytać kebir albo noob  przypadkowo pojawiający się w low i może właśnie o to chodzi w tym całym low sec, żeby zabijać nobów i napadać na indyki i dobrych ludzi, bycie piratem to właśnie takie dresiarstwo może nie lubiane no ale przecież taki jest zamysł piracenia, nie kumam o co dokladnie idzie w tym topicku, za mało kiebirów do zabicia czy może piraci chcą być pseudo piratami gdzie nie zabija się pilotów indyków i raciarek, a ich wyzwanie to przeciwnik który ma skila, bo jeśli tak to przeciez jest 0.0...

Pozdro

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej