Eve Online > Dyskusje ogólne
prosze chetnych o poparcie pomysłu na zaludnienie low seca :)
Azbuga:
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1389514
ciekawe czy są szanse na coś takiego i co o tym myślicie?
Val Heru:
zlym pomyslem jest respawn tylko dt, bo to generuje pewna stala taktyke i uniemozliwia uczestnictwo ludziom z roznych stref czasowych
Crux:
Przez chwilę chciałem w ciemno (po znajomości) poprzeć thread w assembly hall, ale po namyśle wstrzymam się.
Na razie to tylko idea: "Ściągnijmy więcej ludzi do low- dajmy w zamian jakieś paseczki z ore".
W przypadku łatwo dostępnych systemów w-space gdzie w niskich klasach (np. c-3) site'y z takimi rudami są powszechne pomysł wydaje się nie trafiony.
Zwiększenie populacji low seków- tak
Rzadkie skałki jako wabik- nie
Mim zdaniem to za mało żeby zachęcić górników z high czy w-space do odwiedzania low seków.
Być może takie rozwiązanie sprawdziło by się przy braku alternatywy dla kopaczy- drastyczne ograniczenie występowania lub ilości rzadkich asteroidów w w-space, kasacja gravimetrików ze średnimi rudami w high lub zmniejszenie ilości zrecyklingowanych minsów z misyjnego złomu. Szczerze wątpie by ccp zdecydowało się na taki nerf górnictwa high/w-space niskich klas na korzyść low seków.
Dux:
Nie mniej wydaje mi się, ze taki nerf gravimetrików w WH by się przydał. Bo teraz różnica zdaje się jest tylko taka, że w wyższych klasach WH gravi są większe. Ale gravi bez arkonoru to się i w c2 trafia baaardzo rzadko. Niby jest to 0.0 co daje jakąś podstawę to rzucania tam takich skałek, ale prawdopodobieństwo trafienia na kogoś, kto chce zrobić górnikowi psikusa jest co do zasady znacznie mniejsze. Podstawa do nerfa by wiec była. Szczególnie, gdyby miało to na celu przesunięcie górnictwa w inne regiony EVE.
Tloluvin:
IMO dla przecietnego kerbira taki pomysl to typowe zagranie pirata ktory chce miec pod reka mase latwych celow ;)
Osobiscie nie sadze by jakis gornik uznal to za atrakcyjne, bo dla kogos kto siedzi i kopie w hi secu low to miejsce do ktorego sie nie wlatuje wogle, a co dopiero na kopanie.
Zaloze sie, ze kopacze po przeczytaniu czegos takiego pomysla cos w stylu. Jak polece do low, pokopie chwile super rude, wpadna piraci, rozwala mi koparke za kilkaset baniek i rozwala mi poda z impami za kolejne kilkaset. To juz lepiej kopac tego velda w hi secu. Przynajmniej bedzie z tego te kilka baniek na godzine na plus, a nie kilkaset w plecy.
Natomiast dla kogos kto kopie w 0.0 takie cos z wiadomoych przyczyn takze nie bedzie atrakcyjne.
Co najwyzej z tego mogliby sie ucieszyc ludzie ktorzy i tak kopia w low secu. Pytanie tylko ile takich osob jest.
No i moga sie z tego cieszyc piraci majacy nadzieje, na wieksza ilosc celow.
Tyle, ze szanse by po czyms takim bylo wiecej celow (w postaci kopaczy) sa niewielkie w krotkiej perspektywie.
W dluzszej spowoduje to raczej zniechecienie kolejnej grupy graczy do low, a co za tym idzie zmniejszenie ludzi w low.
Podsumowujac
IMO pomysl ten nie sciagnie kerbirow do low seca
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej