Eve Online > Dyskusje ogólne

Znowu te czołgi... czyli o wyzszości EVE nad Wot i dyskusje poboczne

<< < (6/42) > >>

Frankie:

--- Cytat: Kombat w Wrzesień 15, 2010, 16:42:45 ---- owszem są bloby - ale zawsze były i będą bo to jest kwestia mentalności ludzi ktora jest w sanboxie odzwierciedlana.
- owszem mechanika sova jest zjebana - ale spowodowała ciekawy efekt.
- owszem mechanika supercapsów jest zjebana przy takich ich ilościach jakie są obecnie pozostaje żyć nadzieją że zostaną sensownie zbalansowane w najbliższym czasie.
- owszem jest lag ale pracują nad tym, teraz jest np DUŻO  lepiej niż jeszcze 3-4 miesiące temu.

--- Koniec cytatu ---
Kombat przeczytaj co napisałeś i się zastanów.
1) Nigdy w historii eve nie było tak dużych blobów. CH latało gangiem 30-40 osób przez cała północ i jak nie mieli 150 ludzi nikt nie wystawił nawet nosa ze stacji. W tym punkcie eve idzie na dno
2) Mechanika sova PO NAPRAWIE jest zjebana - czytaj nic nie naprawiono wiec tak naprawde CCP tu sie nie wykazało
3) Supercapy PO NAPRAWIE nadal nie sa zbalansowane - czytaj CCP zaś dało plame
4) YYY a pamietasz jak rok czy 1,5 roku temu można było jechać bitwy 1k vs 1k? Już był lag x razy mniejszy niż dzis... wniosek znów CCP się nie popisało i zepsuło

Czytaj we wszystkich 4 kwestiach, które poruszyłeś CCP dało plame i ogólnie zalicza fail za failem. No i niestety dzieje się to od paru lat. Dusta jak nie było tak nie ma. Incarna jak nie było tak nie ma. Zmian poważnych w pvp nie ma. Nowych propozycji statków brak. Sand box doprowadził do megablobów.
Mamy za to PI, super anomalie gdzie można wymiotować od tłuczenia tych samych ratów non stop. Nawet itemy officer i deadspace tak staniały, że już nie cieszy ich znalezienie. Kiedyś trafiło sie gist x xl i było 3-4b teraz masz 1b. Pith a-type xl za niedlugo będzie się montować na każdego maela bo będzie tak tani. CCP dopuściło zbyt dużo kasy do gry i ludzie stracili motywację. Teraz posiadać 10-20b to naprawdę nie sztuka. Jedyne co się CCP udało w ostatnich latach to WH. Fajne świeże, ale niestety "masa" tego nie zobaczy bo po co sie ruszać w nieznane jak mamy anomalki w systemie, a jedynie pieniądz może ruszyć kogoś.

Soulscream:

--- Cytat: Frankie w Wrzesień 15, 2010, 17:03:23 ---Kombat przeczytaj co napisałeś i się zastanów.
1) Nigdy w historii eve nie było tak dużych blobów. CH latało gangiem 30-40 osób przez cała północ i jak nie mieli 150 ludzi nikt nie wystawił nawet nosa ze stacji. W tym punkcie eve idzie na dno
2) Mechanika sova PO NAPRAWIE jest zjebana - czytaj nic nie naprawiono wiec tak naprawde CCP tu sie nie wykazało
3) Supercapy PO NAPRAWIE nadal nie sa zbalansowane - czytaj CCP zaś dało plame
4) YYY a pamietasz jak rok czy 1,5 roku temu można było jechać bitwy 1k vs 1k? Już był lag x razy mniejszy niż dzis... wniosek znów CCP się nie popisało i zepsuło

--- Koniec cytatu ---

1. W Eve zawsze byly bloby.
2. Fakt
3. Fakt
4. 1.5k to byl max w systemie. Pozdrowienia z c9n gdzie bylo prawie 2000 osob i noda zamiast sie wywalic to serwowala ghost wieze.

Straszny:
Kombat prosze Cie...  mówisz o mnie jakbym był odosobnionym przypadkiem - Cry Havoc poszedł sobie grać w WoT i LoL, kupa ludzi znika z gry (popatrz jakie emo mają gracze, te wszystkie kłótnie to bez powodu ??) - w Eve  nie dzieje co się dziac powinno i coraz więcej osób to zauważa, sorry że urażam tutaj emocje ludzi którzy grze się ciągle poświęcają ale po prostu nie rozumiem dlaczego tak strasznie mało ta gra się zmienia...  w moich oczach z roku na rok traciła atrakcyjność a nie zyskiwała aż straciła ją zupełnie. Teraz próbowałem wrócić do aktywnego grania ale serio.. nie widze sensu.

To nie jest kwestia "zajebistośći" samego WoT, on tylko zapełnia lukę graczy eve spragnionych fajnego pvp, to kwestia spieprzenia rozwoju EVE.

Soulscream:

--- Cytat: Scaryman w Wrzesień 15, 2010, 17:33:22 ---Kombat prosze Cie...  mówisz o mnie jakbym był odosobnionym przypadkiem - Cry Havoc poszedł sobie grać w WoT i LoL, kupa ludzi znika z gry (popatrz jakie emo mają gracze, te wszystkie kłótnie to bez powodu?) - w Eve  nie dzieje co się dziac powinno i coraz więcej osób to zauważa, sorry że urażam tutaj emocje ludzi którzy grze się ciągle poświęcają ale po prostu nie rozumiem dlaczego tak strasznie mało ta gra się zmienia...  w moich oczach z roku na rok traciła atrakcyjność a nie zyskiwała aż straciła ją zupełnie. Teraz próbowałem wrócić do aktywnego grania ale serio.. nie widze sensu.

To nie jest kwestia "zajebistośći" samego WoT, on tylko zapełnia lukę graczy eve spragnionych fajnego pvp, to kwestia spieprzenia rozwoju EVE.

--- Koniec cytatu ---

W WoT masz fun w 20 sekund po kliknieciu battle. W eve po zalogowaniu masz fun za iles tam godzin :). Ciekawe co jest fajniejsze.

Okropniak:
Jest dokladnie tak jak SOUL i SCARY mowią - przy czym co do blobów zgadzam się z kolei z Frankie - jak ja zaczynałem co nie było wcale tak dawno temu - flota 50+ była już blobem, teraz jest normalną flotą.
Nie zrzucał mi nikt na łeb capsów przy dowlonej okazji, nie widziałem stojących na gate kamp Commandów (owszem, i jedno i drugie zdarzało się ale było to to rzadko że nie warto wspominać) - a teraz - wszystko jest na porządku dziennym...
I zgadzam się - bloby były są i będą - natomiast ich "skala" ciągle rośnie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej