Eve Online > Dyskusje ogólne
O przyszłości 0.0, serenity, WH, supercapsach i innych wydzielone z KSOD
[VIDE] Herezja:
Val troszkę źle mnie najwyraźniej zrozumiałeś ... jestem czynnym graczem 0,0 i latam na roamy i wiem, że ciężko jest znaleźć cel ale ... tak naprawdę nie ma obecnie w EVE naprawdę dziewiczych terenów.
Kiedyś czytaj z 20 lat temu grałem w grę o nazwie Elite a później Frontier i w tym ostatnim gra tworzyła sam kolejne nie zbadane systemy na bieżąco i ... nie obawiałeś się o braki w paliwie np bo wszędzie były gazowe olbrzymy i można było tworzyć paliwo na poczekaniu ale ... pytanie brzmi po co oddalać się od systemów zajętych skoro i tak nic się tam w tej pustce nie znajdzie.
Puenta mojej wypowiedzi brzmi. CCP powinno modyfikować grę podług sugestii graczy a nie własnego wydumanego widzimisię. Ale co innego marzenia a co innego rzeczywistość.
Val Heru:
--- Cytat: Herezja w Wrzesień 08, 2010, 17:05:56 ---Val troszkę źle mnie najwyraźniej zrozumiałeś ...
--- Koniec cytatu ---
Masz rację. Jak wysiadłem z czołgu przeczytałem to z zupełnie innej perspektywy :P
Ellaine:
Gdyby CCP robiło grę według sugestii graczy a nie własnego widzimisię to gra polegałaby na lataniu kierowanymi joystickiem, rozdawanymi za darmo vagabondami na honorowe pojedynki i mecze.
amra:
Ja tam widzę, to tak, jak długo w grze będą hi-endy to będziemy mieli super bloby, zajmowanie większego terenu niż potrzeba, blokowanie innym dostępu do 0.0.
Większość waszych marzeń o mniejszych bytach, odwalonych od siebie empty space, szybko by się ziściły po wyeliminowaniu wszelakich generatorów pustych ISK. Na sova trza by się wtedy składać z podatków.
Przy obecnej mechanice gry, na aliance 1000 graczy potrzeba możne z 5-10 systemów, wiec zajmowanie 4 regionów, straciło by seans ekonomiczny. No ale to tylko moje gdybanie, CCP i tak zrobi po swojemu.
PS: Albi sorrki, ale tez przyłącze się do apelu abyś nie mieszał Rzymu i ogólnie historii do eve, głownie dlatego, ze historia w twym wydaniu jest mocno kontrowersyjna, można powiedzieć, ze na równi z twym widzeniem EVE. Az nie wiadomo na który temat, Ci odpisywacz potem. :)
Ellaine:
Z super wielką pustą przestrzenią jest ten problem, że oprócz "poczucia kosmicznej pustki" nic nie daje. Wyobraźmy sobie że CCP chciałoby dodać całą galaktykę Drogi Mlecznej (400 miliardów gwiazd) do bazy. Mieliby do wyboru:
a) uczynić cały kosmos w miarę bogatym => podbój nie ma sensu, wojny nie mają sensu bo każdy ma tyle systemów ile chce. Żeby roam znalazł przypadkowego ratera na paskach musi lecieć nie 30 minut a średnio 7 lat przez puste systemy.
b) uczynić większość tego kosmosu raczej biednym => nikogo tam nie ma => nikt nie korzysta z milionów dodanych systemów.
Co jest kontrowersyjnego w mojej wersji historii? Twierdzenie że imperia są ograniczone terytorialnie możliwościami technicznymi transportu wojska jest kontrowersyjne? :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej