Eve Online > Dyskusje ogólne

O przyszłości 0.0, serenity, WH, supercapsach i innych wydzielone z KSOD

(1/37) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Wrzesień 07, 2010, 10:44:39 ---a gdzie miejsce dla evokow,ch,nc., pl, mc ze o corpach jak pb czy voodoo nie wspomne?

--- Koniec cytatu ---

To jest ten chiński scenariusz, o którym mówiłem - true 0.0 podzielone między dwa (w chińskim przypadku), trzy duże powerblocki, a mniejsze sojusze roamujące tamtych z NPC space.

W Chinach skończyło się to odpływem graczy - bo ci z true 0.0 będą totalnie znudzeni, a freelancerom będzie bardzo pod górkę. NPC 0.0 ma różną wartość - np. Curse jest doskonałe ze względu na dostęp do misji dla Angels (bo shipy tej frakcji są FOTM) i kontakt z hiseciem, a np. Venal jest do kitu, bo nie dość, że odcięte od Empire, to jeszcze Guristas mają mniej popularne shipy (jeden Cynabal wart jest dwie Gile, Worm'ami nikt nawet nie lata). Reszta może mieć jeszcze trudniej, bo na razie nie ma sposobu z podniesienia się z ujemnego standingu do Sanshy (brak epic arców, które są dla Guristas/Angels).

Chiński serwer pokazuje też, że poniżej pewnej krytycznej masy ludzi grających regularnie pewne aspekty ekonomii przestają działać - na przykład produkcja T2 przestaje się w ogóle opłacać.

Okropniak:
O to to właśnie... ładnie żeś sokole podsumował.
Jeśli nie wejdzie coś w rodzaju stacji w WH space tak żeby było można tam jako-tako mieszkać, to czarno widzę, bo zawsze przyleci większy blob i zjedzie towarzystwo...
Prawdę mówiąc miałem nadzieję że właśnie WH pozwolą jakoś przeżyć mniejszym ally pośród powr-bloków bez potrzeby nawiązywania kontaktów mniej lub bardziej uzależniających od większych... - ale się przeliczyłem.
A na to by WH miało parę połączonych systemów - coś w rodzaju konstelacji oraz tak jak teraz zmienne WH z każdego systemu raczej nie ma co liczyć :|
Dust dust i... dust - reszta to walka z lagiem która tak naprawdę jest walką z wiatrakami jako że zajmuje się tym garstka tak naprawdę :/

Sotharr:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 07, 2010, 12:30:02 ---W Chinach skończyło się to odpływem graczy - bo ci z true 0.0 będą totalnie znudzeni, a freelancerom będzie bardzo pod górkę.
--- Koniec cytatu ---
Na serenity sytuacja była chyba nieco inna. O ile wiem, walczyły tam dwie duże gildie rywalizujące ze sobą w różnych grach. Gdy jedna z nich podbiła większość 0.0, „wygrała” w ten sposób Eve. Obie strony straciły zainteresowanie i przeniosły się do kolejnej gry.

SokoleOko:

--- Cytat: Sotharr w Wrzesień 07, 2010, 13:04:43 ---Na serenity sytuacja była chyba nieco inna. O ile wiem, walczyły tam dwie duże gildie rywalizujące ze sobą w różnych grach. Gdy jedna z nich podbiła większość 0.0, „wygrała” w ten sposób Eve. Obie strony straciły zainteresowanie i przeniosły się do kolejnej gry.

--- Koniec cytatu ---

Ale na początku nie było tam dwóch powerblocków - zaczęło się od małych grupek, potem było kilka dużych aliansów, a potem starcie dwóch potęg i nuuuuuuda.

Mikker:
Ale wy ******** o czyms co nie ma miejsca na tym serwerze ani na "poludniu".Tak gwoli przypomnienia chinczycy maja inna mentalnosc.

Aha sotharr jako modek wstydzilbys sie.Wydzielcie moze  ta dyskusje do "dzieje serernity" lub cos podobnego.

[mod]Ty za to zapomniałeś że to nie flamewar i trzeba uważać na słownictwo
Doom[/mod]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej