Eve Online > Dyskusje ogólne

O przyszłości 0.0, serenity, WH, supercapsach i innych wydzielone z KSOD

<< < (30/37) > >>

sc0rp:

--- Cytat: Khobba w Wrzesień 30, 2010, 11:25:46 ---Sokole, widzę, że stosujesz uniwersalną metodę mystiqa "killboard prawdę Ci powie" :D. Co do organizacji gangów SCUM. pogadaj z H'uliO, on chyba teraz jest w Twoim korpie.

--- Koniec cytatu ---

A co "prawde Ci powie" ?
Bo nie tylko patrzac po kb ale i po gridzie to nc., evoke, ds., mc czesto maja we flocie sporo drejkow. A drejk na dobrych skillach ma psychodeliczny tank (lub moduly ewar) i bardzo dobry dps.

Mariacchii:

--- Cytat: Ezrael w Wrzesień 30, 2010, 09:07:22 ---my Latamy w drej gangach po 0 wy w pimp shipach po low, kazdy sie dobrze bawi, po co sie tak spinac hmm?

Ez.

--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się - i w low secu i w 00 można fajnie się bawić. Niektórzy nie mogą patrzeć na draka, a inni  nie chcą z niego wysiadać. Nie można zapominać że duża część osób dostosowuje się do pomysłu FC na gang - i wsiada w takie statki jakie się sprawdzą na danym obszarze lub w sytuacji. 

Co do blobowania
I w low secu atakuje się 5-10 na jednego i w 00 są takie same zasady. Jak się leci w gangu to każdy chce zaznaczyć swoją obecność. Najważniejszym jest cel gangu - czy chce się zabijać samotne statki czy szuka się fajnej bitki. Z doświadczenia wiem że i Voodoo kiedyś (myślę że teraz też nic się nie zmieniło) i Pink Bunnies (bo spięcie jest w tej chwili pomiędzy dwoma tymi grupami osób) szuka przeciwnika przynajmniej równego sobie.

Dodam jeszcze że nie zauważyłem żeby draki w gangach Królików przekraczały połowę jego liczebności.

Podsumowując - od 3 lat jak śledzę centralę niektóre tematy są wałkowane non stop. I nie wiem jak ktoś by się starał nie zmieni się tego. Grupa osób będzie robić ciągle bloba, grupa osób będzie siedziała ciągle w hsecu itd.

Ja chce tylko 1-2 eventy w roku że w systemach typu jita, dodixi itd. wybuchnie rewolucja i concord będzie nie aktywny. :) - oczywiście żartuje nie mam ochoty odpisywać przeciwnikom tego pomysłu

Rabbitofdoom:
Bo w malym gangu drake to zazwyczaj 50-60% stanu max. 4 do 6 scimitarow, command, scout, jakis dictor i reszta to recony, ewentualnie hace.

SokoleOko:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Wrzesień 30, 2010, 12:47:12 ---Bo w malym gangu drake to zazwyczaj 50-60% stanu max. 4 do 6 scimitarow

--- Koniec cytatu ---

Heh, 4-6 Scimitarów przy powiedzmy 10-12 Drejach to jest to, co nazywa się no-risk PvP.

3 Scimitary w zupełności wystarczą, Lach/Hug (optymalnie razy dwa), Zealot (lub dwa) anti-tackle, ze dwa commandy.

Rabbitofdoom:
Nie wiem jak ty ale ja bedac FC nie powiedzial bym pilotowi scimitara sorry wez cos innego.  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej