Eve Online > Dyskusje ogólne

O statkach: hity i shity

<< < (18/19) > >>

Doom:
Tak.
Ci co latali ratllem skilowali rakiety. Na pve cruise, na pvp torpedy. Baaaaardzo niewielu uzywało na nim blasterów lub reili (w sumie jedyny raz kiedy o tym usłyszałem to turnament kiedy dwa ratle na 4 torp / 4 blasty, wystapiły w towarzystwie dwóch Widow). Efekt: ktoś kto skilował ratlla po caldaryjsku po zmianie ma na nim może 1/4 starego dps i odrobinę lepszy tank (zmiana przy okazji dość skutecznie utrudniła zrobienie pasywnego tanka z tego co pamiętam) a w perspektywie: skilowanie gejo bs z 1 na 4 minimum oraz dron z których prawdopodobnie są med i small t2 + cdo i di na 4 (może to pierwsze na 5) a do doskilowania są hevy i sentry na poziom t2 i suport skile . Broń rakietowa to 1/3 całościowego dps maksymalnego (przy użyciu torped, a te bez sprzętu na selność typu 2xTP i bonusów z shipa których tu brakuje w walce z czymś innym niz bs nic nie robią) lub duzo mniej przy użyciu cruise

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 26, 2010, 11:12:23 ---To stwierdzenie coś często się pojawia, ale nie rozumiem na czym polega to morderstwo. Teraz jest to skrzyżowanie Drake'a (Tank, missile) z Dominixem (drony). A wcześniej jak było i dlaczego teraz jest źle?

--- Koniec cytatu ---

bylo to polaczenie dps ravena z tankiem drake'a a do tego mial bonus do 50% range, imo tez go spieprzyli, bo teraz jest to tank drejka z dronamy dominixa zostal totalnie useless bonus do range missili.

SokoleOko:
Czyli był pasywnie tankujący Raven po prostu?

Jako, że robię misje Gilą (czyli która jest de facto "numer mniejszym Rattlesnake'm"), zastawiałem się nad upgrade'm, ale odpuściłem z dwóch powodów: Gallente Cruisera mam na V, a Gallente BS na IV, więc miałbym mniejszy DPS z dron oraz to że Gila pięknie speedtankuje, a Rattlem trzeba by tankować "na chama".

Bonus do zasięgu faktycznie nie pasuje na PvE, ale za to można z czystym sumieniem wsadzić HML'e, które będą miały lepszy zasięg od torped oraz większą skuteczność od torped/cruise'ów. Niemniej zysk z 4xHML + 3BCS (wobec 3xHML bez BCS na Gili) nie uzasadniał straty 10% DPS z dron.

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 26, 2010, 11:46:10 ---Czyli był pasywnie tankujący Raven po prostu?

--- Koniec cytatu ---

nei do konca bo to byl tak jak napisales pasywnie tankujacy raven ktory walil torpedami na range iirc up to 67 km bez rigow/implantow do range na all5.

Z isotnych starych statystyk:

Launcher hardpoint: 6
Special Ability: 50% bonus to Cruise Missile and Torpedo velocity

Caldari Battleship Skill Bonus: 5% bonus to Cruise Missile and Torpedo rate of fire per level
Gallente Battleship Skill Bonus: 5% bonus to Large Hybrid Turret damage per level

--- Kod: ---  Fitting

CPU : 700 tf
Powergrid : 9500 MW
Calibration : 350

Low slots : 6
Med slots : 6
High slots : 8
Riggings : 3

Launcher hardpoints : 6
Turret hardpoints : 4
Structure

Structure hit points : 9298
Capacity : 665 m3
Drone Capacity : 75 m3
Mass : 99,300,000 kg
Volume : 486,000 m (50,000 m packaged)

EM Damage Resistance : 0%
Explosive Damage Resistance : 0%
Kinetic Damage Resistance : 0%
Thermal Damage Resistance : 0%
Armor

Armor hit points : 9298

Armor EM Damage Resistance : 50%
Armor Explosive Damage Resistance : 10%
Armor Kinetic Damage Resistance : 30%
Armor Thermal Damage Resistance : 45%
Shield

Shield hit points : 12750
Shield recharge time : 2500 seconds

Shield EM Damage Resistance : 0%
Shield Explosive Damage Resistance : 50%
Shield Kinetic Damage Resistance : 40%
Shield Thermal Damage Resistance : 20%
Capacitor

Capacity : 5312
Recharge time : 1154.88 seconds
Targeting

Maximum targeting range : 75 km
Maximum locked targets : 7
Scan resolution : 85 mm
Gravimetric sensor strength : 25 points
Signature radius : 460 m
Other

Max velocity : 94 m/sec

--- Koniec kodu ---

Doom:
Właśnie dlatego ratll był taki fajny. Największa bolączka rodziny shipów na kadłubie ravena to tank, rattl to eliminował zarówno wariant na aktywnym jaki i pasywnym tanku. Teraz dps to ma mniejszy i to sporo od poprzedniej wersji...
Zanim sokole zaczniesz pier***** cyferkami z eft zważ jedną rzecz: w porównaniu ze starym ratlem nowa wersja ma uber dps tak długo jak nie dostrzeżesz że osiąga się to max wyskilowanymi t2 ogrami i torpedami klasy rage a nie spotkałem jeszcze sytuacji w której te torpedy wypłaciłyby pełen nominalny dmg, kilka sytuacji w których strzelałem do capitali i posów było w warunkach w których nie mogłem jeszcze uzywać t2 torpów no i ładowanie tp i tych modów dla dron w med sloty to upitalanie miejsca na tank

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej