Eve Online > Dyskusje ogólne
O statkach: hity i shity
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Sierpień 25, 2010, 10:31:13 ---Więc ustaliliśmy że topic nie nadaje sie dla kotów.
--- Koniec cytatu ---
Słusznie, najlepiej zablokować możliwość czytania go userom zarejestrowanym - powiedzmy - w 2010 roku :P
Tymczasem
Gmme MOAR hits & shits!!!!
Orli1983:
Hit
Drake- do pve- zrobię nim lvl4 misje, wysoluje wh -1-3 class- srednio z takiej wh miałem ok 40mil/h- (fit na recharge shielda) - dobrze mi się kojarzy bo kiedyś wh dorwał mnie tengu i musial uciekać :D
świetny do pvp dla początkujących- bo ciężko go ubić w stosunku do innych bc- możne dps nie za duży ale przy wyskilowanych hamach przy założonej remote reperce do shielda- można fajnie polatać w gangu np z scimitarem. Na solo sie raczej nie dandaje ze względu na szybkosc i zwrotnosc . Ale zasieg 90km na skryptach tez moze swoje zrobić . Zreszta jest cala masa dobrych fitow na ten uniwersalny ship. Jak wyskilowalem heavy missle na V zacząłem żałować ze wcześniej skilowalem bsy ;]
Tengu- najlepszy t3- mnostwo zastosować- jeszcze wiecej fitow minus to cena i utrata sp w razie wtopy
KITY:
Jak dla mnie frety a AFy po prostu jak ktoś lata za dużo pve i to jeszcze w drejku to szybkimi shipami ciężko mu sie lata ;d
Dec Apilatour:
hit- trasher, przez wielu traktowany jedynie jako salvage boat, solo na autocanonach ,potrafi ubić każdy mniejszy stateczek , gang kilkunastu arty-trasherków z sebo na pokładzie też nieźle miesza , doskok, ciach, salwa, dwie odskok, super zabawa polecam, fajne to też z powodu ceny , dzięki niej sporo ludzi którzy najnormalniej w świecie boja sie tracić shipy wchodzą do takich flot ze względu na niewielką ewentualną stratę.
shit- jak narazie nie poznałem statku który nie miałby jakiegoś zastosowania i byłby totalną porażką, eve to w moim odczuciu gierka, w której istnieją różne konfiguracje shipów, fitów, sprawdzające się na określone sytuacje, takie rozbudowane kamień, nożyce, papier,, i dzięki temu to tak ciekawa rozrywka.
F-YU:
HIT:
do zarabiania
ishtar - bardzo bezpieczna, wielofunkcyjna nanoraciarka, nieuchwytny, scyzoryk.
który można naprawdę wrednie zafitować i na małe pvp.
CNR - moim zdaniem najlepszy ship do empire. Na tanim ficie którego nie opłaca się rabować... dobra wydajność.
i nie ma innego shipa tak wszechstronnego jeśli chodzi o pve.
Marudery są miękkie, bazują na regenie... łatwo to rozwalić suicidegangiem.
do latania
cynabal
vegas, lecz we flocie cynabali czuje sie bezrobotny :-[ i ślamazarny jak deimos we flocie zelotów więc to zależy z kim się lata i czym lata reszta.
hugin - boska maszyna.
KIT:
nightmare (lipny tank, słaby capacitor, mały bufor na shieldzie, za tą cene można dużo lepiej polatać - ani to do pve ani do pvp)
rattlesnake ... zabili ten statek
deimos ... tym się nie da latać.
arazu. CO to Q! jest... 0 dpsu... wolne... cap z 4 liter, nadaje się tylko na taniego cynobajta.
SokoleOko:
--- Cytat: solo w Sierpień 26, 2010, 03:45:09 --- rattlesnake ... zabili ten statek
--- Koniec cytatu ---
To stwierdzenie coś często się pojawia, ale nie rozumiem na czym polega to morderstwo. Teraz jest to skrzyżowanie Drake'a (Tank, missile) z Dominixem (drony). A wcześniej jak było i dlaczego teraz jest źle?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej