Eve Online > Dyskusje ogólne

O statkach: hity i shity

<< < (5/19) > >>

silvia:
HIT:
Drake
Cane

Shit:
Gallente, procz protka.
Tengu.

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Sierpień 20, 2010, 22:51:30 ---ałożenia wątku nie przewidują krytykowania poglądów innych wypowiadających się.

--- Koniec cytatu ---

Założenia wątku przewidują dyskusję i krytykę. Nie chciałbym tutaj tylko widzieć argumentów typu "a twoja stara too...."

Skan:
HIT:
Tengu - niemalże idealny - zwłaszcza jak sie go sprzedaje na markecie  ;D
Falcon/Rook (zależy czy mi cloack potrzebny czy nie) - okazało się że jamy wchodzą dużo częściej niż myślałem i to pomimo że jeszcze nie dobiłem reconów na 4 i całkiem fajnie można gang wspierać.
Viator - poczułem się jakbym siedział w covercie z caroholdem indyka - co najmniej jakby moje rzeczy były w nim równie bezpieczne co na stacji.

SHIT:
Hawk - okazał się statkiem o żadnym dpsie. (w sumie czego ja się spodziewałem po Rockets...)
Zealot - okazało się że nadaje się tylko i wyłącznie do 1 celu, a tego mi akurat nie było potrzeba (dobrze ze skillowany przy okazji)
Vagabond - tylko i wyłącznie dlatego że miałem złą kolejkę w skillach i póki co nie bardzo mogę coś nim trafić (jak uzupełnię braki to pewno trafi wyżej, ale póki co wrażenie mam złe) - po prostu wsiadłem za wcześniej. Jest parę statków których możliwości odkrywa się dopiero mając więcej skilli.
Legion - w porównaniu do innych t3 wypada słabo - dużo możliwych kombinacji ale żadna dobra...
Loki - Ni jak nie potrafię znaleźć uzasadnienia żeby wsiadać w ten statek mając wybór aby użyć czegokolwiek innego.
Cerberus - to samo co zealot - zasięg i absolutnie nic więcej - liczyłem na coś dużo bardziej sensownego.

i bardziej ogólnie - Shield buffor na pvp - najczęściej na pvp potrzebuje wyjąć statek z ship maintanance tuż przed walką - i dokładnie wtedy kiedy potrzeba to jest bezużyteczny bo shield musi się naładować...

Doom:
Bazyl na 6 remotkach twoim przyjacielem :P

SokoleOko:

--- Cytat: Skandranon Black w Sierpień 21, 2010, 03:45:51 ---pomimo że jeszcze nie dobiłem reconów na 4

--- Koniec cytatu ---

"Nie wsiada się w statek* którego nie ma się wyskillowanego na 4"

*no, może za wyjątkiem BC/BS na początku kariery, ale to Ciebie nie dotyczy :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej