Eve Online > Dyskusje ogólne
O statkach: hity i shity
Kareem:
HIT
- Harbringer. W UA używany do misji L3 w empire jako przejściówka do L4 i BSów, na nowo odkryty w 0.0 jako dobry flotowy statek dla nooba.
SHIT
- Phantasm. Fajnie wyglada, zwłaszcza w EFT, ale ciężki do fitowania i ani wolny, ani szybki, ani dobry tank, ani powalający dps, range tez nie zachwyca. Za to jest sie insta primary
- Retribution. Cieszyłem się, bo to był pierwszy statek t2, a tu taki fail. Są niestety w tej grze statki, które są totalnie do niczego (no chyba, że ktoś misje L1 tym ma ochotę robić)
Xarthias:
kiedyś (w czasach przed rigami) hitem dla mnie były megathron, taranis, enyo i thorax. Shitem natomiast dominix (za cholerę nie potrafiłem go dobrze sfitować)i wszelkie amarrskie i caldarskie statki (no, może poza maledictionem i ravenem na armor tanku i ecmach).
Teraz się to trochę pozmieniało i kartofel (we wszystkich wersjach) jest teraz moim ulubionym statkiem, a reszta dawnych hitów (no, poza taranisem) trafia do tej drugiej kategorii. Do dawnych shitów mam teraz stosunek raczej obojętny, bo nimi nie latam. Mimo, że w subcapitalach mam praktycznie wymaksowane wszystkie 4 rasy, to głównie latam statkami Gallente, choć głównie chyba z sentymentu :)
Morbius:
HIT
Pilgrim pvp - chociaż trafiłem akurat w ecm nerfa ale i tak uwielbiam latać tym statkiem
Paladin PVE - naprawdę jako amarr poczułem ze można robić misje/raty z przyjemnością nie wpadając w katatonię :P
Abso - 800 dps 4tw 8)
Shit
Mój niegdyś ulubiony malediction z bonami do rakiet :)
niestety Legion - drogo jak cholera a i tak bez frakcji to taki prawie zealot
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Morbius w Sierpień 20, 2010, 22:29:24 ---poczułem ze można robić misje/raty z przyjemnością
--- Koniec cytatu ---
spalic na stosie za takie poglady
HIT Vagabond - inne statki moglyby nie istniec
SHIT Caldari oprocz Rooka
Doom:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Sierpień 20, 2010, 22:34:57 ---spalic na stosie za takie poglady
--- Koniec cytatu ---
Chłosta drutem kolczastym za nietolerancję.
Przypominam że to nie flamewar, a założenia wątku nie przewidują krytykowania poglądów innych wypowiadających się.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej