Eve Online > Dyskusje ogólne
co z tą centralą
Azbuga:
no flame no game! :)
Deaell Portt:
W moim przypadku forum warrior we mnie umarl. Kiedys lubilem sie draznic tu z chlopakami z bufu czy innych korporacji, ale teraz poczytam i mi sie juz nawet nie chce. Wydaje mi sie, ze kupa ludzi tutaj juz tak ma. Eve sov mechanika powoduje, ze tez nikomu za bardzo nie chce sie walczyc bo i nie ma o co (upgrade systemu etc etc..). A jak nie ma walk o sov to nie ma za bardzo o czym pisac . Do tego dochodzi, ze wszystko spowszechcialo. Kiedys byly 20+ stronicowe topici bo ktos wtopil Msa albo tytka. Jednakze tyle tego juz jest i tak czesto spada, ze nikogo to juz nie rusza. Ostatnio robilem epic arci dla angeli i guri, nawet chcialem opisac to na Centrali. Taki miniporadnik zrobic ::) No, ale zadalem sobie zajebiscie proste pytanie : po co ? . Kurde nawet tego posta mi sie nie chce pisac wiec koncze.
PS. Ile razy do k.... nedzy bede musial wpisywac dane w jakiej korporacji jestem etc etc.
Xarthias:
--- Cytat: Deaell Portt w Sierpień 12, 2010, 13:51:38 ---PS. Ile razy do k.... nedzy bede musial wpisywac dane w jakiej korporacji jestem etc etc.
--- Koniec cytatu ---
Tyle razy ile będzie trzeba :D
Centrali brakuje w tej chwili animatora, kogoś kto stworzy ruch na stronie, pospamuje tu i ówdzie, rzuci jakimś konkursikiem etc.
No i fakt, coraz więcej jest "czytaczy", coraz mniej pisaczy. Może po wakacjach trochę się tendencje zmienią (oby), może w Eve coś się ruszy i będzie o czym pisać.
Chciałbym jednak zwrócić Waszą uwagę na to, że to głównie Wy decydujecie o tym, co się dzieje na forum. A dzieje się niewiele, bo nie chce Wam się uczestniczyć w konkursach (prawie zerowy odzew na WKWoNE, niewielki na konkurs CCP, śmierć Baz'ooki itp itd., aż się odechciewa czegokolwiek załatwiać i zaczynać), nikt nie wychodzi z nowymi inicjatywami, nikt praktycznie nic nie pisze w KSOD (a nie wierzę, żeby tak totalnie nic się nie działo) itd.. Polskie community stało się strasznie leniwe i pasywne.
Narzekacie, że załoga Centrali to głównie osoby niegrające i stąd mało obiektywne (?). Ale gdyby nie oni, moderatorów w ogóle by nie było, a ja cały czas powtarzam, że każdy (no, prawie :P) kto chce, może zostać moderatorem - wystarczy się zgłosić, a nie narzekać na Sotha czy kogokolwiek innego. Gdyby nie oni, to wróciłoby bagno sprzed 5 lat i Centrala znowu stałaby się niszowym portalikiem "grupy trzymającej Władzię" ;)
Mało Wam postów na forum? To piszcie więcej, mobilizujcie kolegów z korpów do rejestrowania się i pisania. Wymyślajcie tematy, konkursy, cokolwiek Wam przyjdzie do głowy. Ja sam wszystkiego tego nie zrobię (tym bardziej, że praktycznie nie mam czasu w RL), ale mogę obiecać, że będę starał się o kolejne granty od CCP aby nagradzać najaktywniejszych "pisarzy" oraz żeby były nagrody w konkursach. Szkoda, że te 4 bony do sklepiku CCP przepadły, głównie z powodu mojego braku czasu (sorry, ale ślub był odrobinkę ważniejszy od Centrali), ale to nie koniec świata, nawiązałem dość dobry kontakt z działem marketingu CCP i będę starał się od nich wyrywać kolejne gifty, których (mam nadzieję) nie pozwolicie już zmarnować :)
Czy będą to itemki ze sklepiku, czy plexy czy nawet specjalne, darmowe konta - nie wiem, zależy co aktualnie będą mieli na składzie. W każdym razie na pewno będzie szykował się spory transport dóbr związany z Incarną - pod koniec roku, więc będzie o co zawalczyć. Tylko mam nadzieję, że będę miał dla kogo walczyć o te rzeczy i że będzie miał kto tę walkę docenić i kolejne konkursy spotkają się z większym odzewem.
Po 25 sierpnia wracam z wojaży, będę miał nieco więcej czasu żeby zająć się forum (także od strony technicznej), mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda się zrobić wtedy coś fajnego, także ślijcie wici, kombinujcie, rzucajcie pomysłami, a będzie dobrze :)
sneer:
jeśli to Twój ślub to ...gratulacje :)
sc0rp:
--- Cytat: Deaell Portt w Sierpień 12, 2010, 13:51:38 ---Taki miniporadnik zrobic ::) No, ale zadalem sobie zajebiscie proste pytanie : po co ?
--- Koniec cytatu ---
Aby takie ludki jak ja jak beda sie nudzic wiedzialy co ich czeka jak zechca je zrobic ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej