Eve Online > Dyskusje ogólne
Nasze żenujące akcje
sc0rp:
Jako osoba nie zbyt doświadczona w pvp do tego mająca postac Caldari, postanowiłem sobie zrobic alta matarskiego typowo pod pvp. Krótko po tym jak mój alt skończył skillowanie jako tako vagasa, pomyślałem sobie "no dobra to zobaczmy ile ten vagas jest wart". Zakupiłem ship, fit, zmontowałem w jedną całośc i poleciałem do najbliższego low seca. Szwędałem się tu i ówdzie szukając przysłowiowego guza przez kilkanaście systemów bez znalezienia chętnego do walki. W końcu napatoczył się caracal, mimo że go zalockowałem to punkt nie zdąrzył złapac i gośc odleciał. Pomyślałem sobie ze jego warp speed to 3au moj 3,8au to go w końcu złapie i tak sobie gonie go przez kilka systemów będąc coraz bliżej jego złapania wskakuje do kolejnego systemu patrze jakeis 20 neutow na localu pomyslalem "oh shit it's trap" odlecialem na najblizsza planete robiac bmke. patrze na skanie po za kilkoma hulkami nic nie ma na skanie. Mysle sobie mining op bez obstawy w low sec "WTF?", pobawiłem się skanerem aby ich znalesc. Jest udalo sie, warpuje na pasek, lockuje hulka, wlaczam disrupta, dostaje "jakies" concordowe ostrzezenie bez czytania zamykam je, wskakuje na orbite, dziala juz odpalone, banan na ustach i.....
....wpada concord. Szczena opadla patrze na SS systemu 1.0 i /facepalm.
SokoleOko:
Numer z nie patrzeniem na SS systemu wychodzi na super popularny.
W U'K zarabiałem kasę na kopaniu ABC, po czym Mega/Zyd sprzedawałem w Empire, poszukując najlepszych buy orderów. Akurat sporo z nich trafiało się w Solitude, więc szmuglowałem towar blockade runnerem w alcie, a Sokół scoutował licząc, że po drodze coś uda się trafić.
No i trafiłem - w lowsecu na gejcie na zero stoi Hurrek należący do Tribal Empire, czyli fail ally z ówczesnego Providence, który regularnie farmiłem solo w BK4-. Ja w Vagasie, gość ewidentnie afk, więc pomyślałem, że go puknę nawet pod sentry (mieli zwyczaj latania glass-cannon arty-Hurkami i ten "na oko" faktycznie miał artylerię sfitowaną). Więc wybumpowałem go spod gejta na 25 km, po czym orbita 500, punkt i overheat gunów. Oczywiście jakieś tam ostrzeżenie, kliknąłem OK, "o w mordę, ale te sentry walą, dobra pół shielda - to uciekam, external factor preventing... wtf?, dlaczego nie mam capa? I jeszcze jamm? Zdechłem, bo to akurat był jedyny hisec na całej trasie, a local miałem rozciągnięty na całą wysokość okna gry i zasłaniał mi "kropki".
OK, Vagas poszedł do piachu, ale będzie siara jak gość się zorientuje, ze próbowałem go stuknać. Więc przeczekałem GCC, rura na stację, wsiadam w Reapera, wracam, zbieram moduły z wraku, po czym spędziłem upojne 3-4 minuty strzelając do własnego wraku, zaliczając wrecking hity po 1-1,5 dmg sztuka.
Ganiles:
W trakcie któregoś z kolei GN - cruzery albo bc, nie pamietam zbiorka była w orvolle. Jak zwykle czas na limicie, sprzet mialem kupiony do poskladania z 2j dalej. Leciałem sobie szybko grupując działka, przesuwając moduły. Warpnąłem na flote - w momencie kiedy doleciałem akurat przesuwałem smartbombe która nieoczekiwanie się aktywowała (wyłączone ostrzeżenia) - kilkanaście notyfikacji o trafieniach i nalot Concordu :P
Niestety nie mogę znaleźć KM.
Raan Kern:
Powrót po kilkumiesięcznej przerwie
Raan Kern > kurwa ja to jestem mistrz
Raan Kern > stracilem 4 rapiery na npcowej policji
LordJohny > lol raan
LordJohny > jak?
Raan Kern > mam -4ss
Raan Kern > 2 stracilem starajac sie wydokowac w amarr
Raan Kern > scrambluje mnie ta policja
Raan Kern > a najebany bylem to myslalem ze sie uda
LordJohny > ;]
LordJohny > ghehe
Raan Kern > stad 2 sztuki
Raan Kern > trzeciego 10 minut pozniej bo mi koles z locala co to widzial zaproponowal ze mi dowiezie do 0.5 gdzie wolniej chuje dzialaja
Raan Kern > dalem mu rapiera a ten chuj mnie zablokowal
LordJohny > ...
Raan Kern > napisalem mu z alta zeby dostal raka
LordJohny > ghehehehe
Drag Lord > lol
Raan Kern > a czwartego dzis podobnie jak te z amarr
LordJohny > to jest kurwa niemozliwe
Raan Kern > tyle ze jeszcze w nim fit wiozlem na kolejnego
Drag Lord > ehhhehe
Drag Lord > nie no Raan jak mogles uwiezyc
LordJohny > :D
Drag Lord > kolesiowi
Zawisza Solecki > zajebisty come back :D
Raan Kern > najebany bylem, mowie
Drag Lord > ;]
Raan Kern > ale sie wkurwilem
Raan Kern > total
To tylko jeden z takich epizodów :D
SokoleOko:
--- Cytat: Raan Kern w Lipiec 28, 2010, 14:34:48 ---Raan Kern > napisalem mu z alta zeby dostal raka
--- Koniec cytatu ---
It's a wrecking hit, sir! ROFL :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej