Eve Online > Dyskusje ogólne

Cheaty i kity

<< < (3/12) > >>

Doom:

--- Cytat: Mighty Baz w Marzec 01, 2010, 14:24:40 ---czy relog na alta moze tak dzialac?

--- Koniec cytatu ---
Kiedyś podobno nadużywano relogu na chara z tego samego konta w celu ratowania staclowanego capsa / supercapsa i ccp to piorunem jakoś uwaliło..., jak gram nie widziałem żadnych wzmianek o zmienianiu mechaniki logowania w pach notsach

Trefnis:
kiedys (bardzo kiedys, bo do 2005 chyba) dzialalo to tak ze jesli zalogowalo sie alta z tego samego konta inna postac znikala odrazu
to byl exploit zgloszony i zatwierdzony, skonczyl sie w momencie wprowadzenia timera z aggro (15min)
od tego czasu co najmniej 2 razy slyszalem ze sie pokazal (zaraz po wiekszych patchach)
ale zalogowanie alta i pozniej znow maina w < 10 sek jest niemozliwe, wiec to nie to

Xarthias:

--- Cytat: Trefnis w Marzec 02, 2010, 07:54:38 ---ale zalogowanie alta i pozniej znow maina w < 10 sek jest niemozliwe, wiec to nie to

--- Koniec cytatu ---
Czy ten exploit, o którym mówisz, dalej działa nie wiem, ale żeby się szybko przelogować wystarczy drugi klient (ewentualnie komp). Logując się ponownie na to samo konto, automatycznie wywala poprzedni login. Przy dobrym łączu/kompie to naprawdę chwila...

Okropniak:
zgadza się - jest to możliwe - jednak trzymany w punkcie statek nie "ucieka" z locka itp - testowaliśmy to na różne sposoby i nie zadziałało.
Czekamy teraz na odpowiedź naszych sojuszników którzy uczestniczyli w bitwie - czy oni też zauważyli takie dziwne "znikanie" targetów - 4 logistyki będące w primary z których żaden nie spadł, a (w naszym przypadku) jeden co najmniej dwukrotnie zniknął z locka będąc na strukturze... co najmniej dziwne.

Okropniak:
Ok - tricków jakie maja Solary ciąg dalszy.

Dzisiaj wpada radosna flota Solar do systemu - i jeden z głupia frant daje flotę - wiadomo, szuka głupiego.
Odrzucam - ląduję na POS a tu przylatuje Lachesis i dobija się od bańki - WTF?
Sprawdzam czy aby się nie popisałem i mu tej floty nie dałem - ale nie - stoi że nie - w logach nic nie ma - cud po prostu.
Sprawdzam lokal i pos - nie no, tylko ja jestem (i obcy oczywiście) tak więc nie było innego baranka który by gościa podpuścił.
Koleś podleciał Lachesisem i jak sprawdziłem - warpował bezpośrednio z gate na którym wyskoczyli - no jakby miał bmk - to raczej by niczym bez cloak nie podleciał. Odbił się do forcefield - tak więc nie sądzę by akurat w tym szczególnym miejscu tą bmk postawił... zaczyna mnie ta gra dobijać.
Znikające statki (koleś przedtem był codziennie - po wysłaniu petycji z opisem nie było go przez tydzień i wrócił - może obiecał że już nie będzie???),
teraz warp na kolesia w przestrzeni bez floty - co dalej?

(lachesis odleciał - okazało się że właściciele posa umieścili działka... bez ammo ???)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej