Eve Online > Dyskusje ogólne
Ile miales SP po pierwszym roku roku gry?
SokoleOko:
--- Cytat: Shador Xhaar w Styczeń 15, 2010, 09:08:31 ---Swoja droga, zastanawiam sie nad kupnem implantow (z tym, ze chyba jeszcze za wczesnie na nie)
--- Koniec cytatu ---
Jakieś impy dostaniesz z pierwszych misji, jak chcesz kupować, to poczekaj aż Cię będzie stać na set +4.
Ja po roku miałem jakieś 18 mil SP. Learningi zrobiłem na IV (dociągnięcie podstawowych na V to jakiś miesiąc - zawracanie główy). Przez większość czasu siedziałem z setem +4, teraz w null latam "po taniości" na +3, bo już nie mam aż takiego ciśnienia na pojedyncze skille.
Sammani:
Twierdziles SokoleOko, ze jak ktos poleci odrazu do 0.0 i bedzie latal rifterkiem i wtapial i tracil pody to bedzie wolniej skillowac, niz jak zrobi jak Ty czyli zdobycie podloza finansowego w Empire na l4. Widac nie prawda.
No coz ja mam po poltora roku 31mln SP, ale nie mialem konta oplaconego 2 miesiace (ahh ten Aion :/, nigdy wiecej!). Nie pamietam ile mialem po roku ale podejrzewam, ze okolo 22mln. Moj roczny alt capitalowy ma 21,5mln. Niestety ominely go promocyjne remapy i jako, ze to bedzie pilot dreada niezbyt da sie go zremapowac na 2 atrybuty (z jednej strony nawigacja, z drugiej spaceships command i gunnery).
Wynika, z Tego, ze okolo 20 mln po roku to normalna liczba na dzien dzisiejszy. Podejrzewam, ze z wypas learningami i +5 plus remap na 2 atrybuty wyjdzie nawet 24mln, ale to raczej potrzeba by stale skillowac to samo dobre dla alta industrialnego etc.
SokoleOko:
--- Cytat: Sammani w Styczeń 15, 2010, 10:31:28 ---Twierdziles SokoleOko, ze jak ktos poleci odrazu do 0.0 i bedzie latal rifterkiem i wtapial i tracil pody to bedzie wolniej skillowac, niz jak zrobi jak Ty czyli zdobycie podloza finansowego w Empire na l4. Widac nie prawda.
--- Koniec cytatu ---
Mam znajomka w Twoim korpie, który własnie "lata rifterem i wtapia pody", po dwóch miechach wciąż nie miał zrobiony learningów, bo potrzebował skillować coś innego, żeby przeżyć, w porównaniu do rekrutów UA można go było spokojnie uznać za opóźnionego w rozwoju (ingame oczywiście).
Ja poleciałem do 0.0 po 11 miesiącach grania ze skillami na HAC'a i walletem pozwalającym na bezstresowe latanie. Patrząc na KB, mam 10x więcej killi niż mój znajomy, który dłużej ode mnie siedzi w 0.0. Z kogo z nas dwóch ma więcej pociechy korp i ally? O tym, że musiałem gościa przekonywać na priv, żeby gry nie rzucał, bo jest naprawdę fajna już wspominać mi się nie chce ;)
EDIT: widzę, że ostatnich miesiącach zero killi, czyli duża szansa, że gość się zniechęcił. Quod errat demonstrandum o7
Dlatego dalej będę twierdził, że 0.0 jest DZIŚ bez sensu dla charów młodszych niż pół roku. Podkreślam dziś, bo może kiedyś było inaczej (nie wiem, "gram od wczoraj", nie wiem co było przed Quantum Rise), ale dziś - nie warto. Siedzieć w hisecu, skillować, klepać kasiorę i iść do null jako dojrzały gracz.
Sammani:
No a ja mam postac starsza od Twojej o pol roku. Mam wiecej killi, mam alta ktory ma tez ich sporo. I to biorac po uwage, ze nie gralem nic a nic przez lacznie 8 miesiecy od chwili zalozenia konta (2 razy w uk na wakacje do pracy i wspomniane 2 miechy w Aion). Latalem cepami, rifterami, dyktami i mam w tych statkach setki killi. Tracilem je nie raz, kilka razy wiecej niz wdupilem podow bo wiedzialem jak tym latac i przepalalem mwd ratujac jaja i obecne ZAWSZE w mojej glowie +4 implanty (mialem je nawet w najwiekszy lagfestach). Mam wiecej sp niz Ty najpewniej bedziesz mial po poltora roku, a napewno mialem ich wiecej niz Ty po roku. Utrzymuje 3 konta z gry, a nie tykam sie od dawna npca. Smiem twierdzic, ze Twojemu kumplowi gra nie podpasowala, a nie ze 0.0 nie nadaje sie dla noobow.
SokoleOko:
Gratuluję lepszych statów. Chociaż kto wie co będzie za rok, bo ja w 3 miesiące stuknąłem ponad 400 killi w 0.0 (z czego większość w małych gangach - nie mówię, że Ty w blobie, tylko że po prostu nie są to partycypacje po 1% dmg) i tempo to utrzymuję.
Aktualnie mam 4 postacie w grze, płacę gotówką, bo szkoda mi czasu na farmienie ISK na Plexy, NPC-ów także nie zabijam od dłuższego czasu, wallet cały czas puchnie.
--- Cytat: Sammani w Styczeń 15, 2010, 11:10:07 ---Smiem twierdzic, ze Twojemu kumplowi gra nie podpasowala, a nie ze 0.0 nie nadaje sie dla noobow.
--- Koniec cytatu ---
Biorąc pod uwagę, że był strasznie najarany na Eve... powiedziałbym raczej, że "gdyby został w hisecu, grałby nadal". Uważasz, że nie?
Ech, festiwal epeenu nam tu wyszedł :2funny:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej