Eve Online > Dyskusje ogólne

e-honor a PVP

<< < (10/13) > >>

Zabijucha:
To nie był pojedynek między równymi , ludźmi e-honoru, pvperami - czy jakby to nazwać.  Zostało wspomniane ofiara wielokrotnie uciekała dzięki wcsom- dla mnie sam fakt że miał te moduły i bawił się w ciuciubabkę,  a nawet pvp degraduje tego gościa. Azbu chciał go ubić, a pojedynkiem 1vs1 nie osiągnąłby celu, użył więc oszustwa aby wywabić króliczka z nory. Dobra robota. W tym przypadku nie ma mowy tak naprawdę o pojedynku 1vs1.
btw witaj Azbu w Voodoo :diabeł:

Okropniak:

--- Cytat: Star P'ergish w Grudzień 13, 2009, 11:41:49 ---masz honor albo go nie masz , jak dajesz słowo to go dotrzymujesz (sławne : Słowo się rzekło, kobyła u płotu.) bez względu na późniejsze okoliczności.

Cale to Zostałem ocenzurowany o różnicy miedzy in game i RL to pełna bzdura , jak ktoś ma zasady to ich nie lamie tylko dlatego , że może to robić bezkarnie...

--- Koniec cytatu ---

No właśnie o to mi chodziło - kwintesencja tego co niezręcznie chciałem wyrazić. A nie o jakąś "wyższość moralną" itp itd, to wywyższanie czują tylko ci którzy czują się mniejsi z jakiś powodów - ich kompleksy i ich problem :P

Okropniak:

--- Cytat: Zabijucha w Grudzień 13, 2009, 12:40:43 ---
Zostało wspomniane ofiara wielokrotnie uciekała dzięki wcsom- dla mnie sam fakt że miał te moduły i bawił się w ciuciubabkę,  a nawet pvp degraduje tego gościa. Azbu chciał go ubić, a pojedynkiem 1vs1 nie osiągnąłby celu, użył więc oszustwa aby wywabić króliczka z nory. Dobra robota. W tym przypadku nie ma mowy tak naprawdę o pojedynku 1vs1.

--- Koniec cytatu ---

Nie zgodzę się, jak ktoś raci i ucieka dzięki speedowi to jest ok a jak wcs to nie? Używa WCS więc godzi się z tym że targeting do bani itp, po prostu nie dawał się i to jest całkiem zdrowe podejście. Oszustwo jako takie mi nie podchodzi i tyle...
Z drugiej strony - Disco BS zrobiony na 5 WCS który w null na bani ubijał małe shipy jest działaniem PVP czy nie? Koleś który się gania z grupką co na niego poluje i ma jaja by tam kampić jest PVPerem czy nie jest? Już widzę jak któryś pure producent czy inny niedzielny "pvp'er" to robi... a WCSy są przecież. Jak go w końcu ubiliśmy to nie było jakoś narzekania "jakie to słabe" - koleś dobrze kombinował i napsuł nam trochę krwi ale fun był.

A snipienie na gate? Używanie zasięgu 150+km - to jest PVP czy nie? Przecież zawsze dasz radę zwiać chyba że cię ktoś wyskanuje i łupnie, albo podczołga się w cloak

No to moje arazu też nie jest pvp w takim razie - bo przecież dampuje kolesi do kilku km i go bije z 40km będąc poza zasięgiem.

Jak są WCS to się używa hic'a, a jak się go nie ma to się gania po całym systemie i zaprasza na honorowy pojedynek... tia..

Colonel:
w czym dlubiesz Okropny?
czy stalo sie cos poza mechanika gry?
czy ktos z kilujacych wlazl do tego typa do domu i odgryzl mu kabel od internetu zeby przejac kontrole nad sytuacja?
sa skanery pokladowe, jest lokal, jest info graczy, sa inne..szybsze statki...jest tysiac mozliwosci...
to forum, mozesz potraktowac jak polski PUB na jednej ze stacji...
korzystajac wiec z naszego spotkania w tym "pubie" czy moge prosic Cie na zewnatrz ?...

Col Cherryman wali Okropniaka przez pysk okuta megacytem rekawica...
...
Wybierz klase statku, ja wybiore miejsce

Malag Maradan:
PvP - Player vs Player

Wiadomo.

A jak to ktoś robi, czy jak pisałeś Okropniak używa Arazu, Disco BS'a, klepie Iterony wylatujące z Jita, czy zakłada WCSy - to jego sprawa. A przeciwnika w tym głowa, żeby znaleźć na niego sposób.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej