Eve Online > Dyskusje ogólne

e-honor a PVP

<< < (9/13) > >>

Azbuga:
tym killem się chwalić nie ma co. A co do honorowego rozwiązania...

panowie i panie - w systemie poluje nasza flota, 2 flota o podobnej liczebności i jakiś gość który pisze na lokalu że marzy mu się walka 1v1. No to taką zaproponowałem będąc właściwie pewny że jak ktoś ma 20 piratów w systemie to podpucha - ot, taka okolica i takie rzeczy się zdarzają. A że zamiast na gang na który polowaliśmy trafiliśmy na 1 bogu ducha winnego gościa... nasz pech bo zabawa żadna, jego pech bo wdupił. Mi do głowy nie przyszło że on jest sam i ekipa z lokala to nie jego kumple.

A co do honoru - jeśli stoczyłeś równą walkę to znaczy ze zawaliłeś etap planowania. Urok pvp w eve jest taki że walkę podejmuje ktoś kto myśli że wygra. Jak ktoś proponuje 1v1 to haczyk jest zawsze, albo kumple, albo frakcyjny fit z setem slave impli. Taka sama uczciwa walka.

starczy przejrzeć 90% kili - poza bitwami farmerów o swój kawałek pola walki są podobne. złapanie ratera na pasku, niespodzianka na 1v1, kampa bramki... taka sama szansa na przeżycie i "uczciwe" pvp.

Okropniak:

--- Cytat: Azbuga w Grudzień 12, 2009, 17:15:11 ---
A co do honoru - jeśli stoczyłeś równą walkę to znaczy ze zawaliłeś etap planowania. Urok pvp w eve jest taki że walkę podejmuje ktoś kto myśli że wygra. Jak ktoś proponuje 1v1 to haczyk jest zawsze, albo kumple, albo frakcyjny fit z setem slave impli. Taka sama uczciwa walka.

--- Koniec cytatu ---

A nieprawda - sam pamiętam jak w głębokim null prowadziłeś flote i wyszedłeś naprzeciw próbującym nas złapać. Nie bylo planowania tylko "damy radę panowie" ;p, czyli swego rodzaju odpowiednik 1vs1 gdzie na strukturze, ale z tarczą telepiesz się do stacji.

Jakoś patrząc powyżej widziałem że niektórzy lubią 1vs1 walki i robią to bez haczyków - ot dobrze znają swój ship, wiedzą jak nim latać - mogą mieć jakąś niespodziankę typu ECM dronki - czy nano-fit, kwestia umiejętności - i stawiam 10:1 że żaden proponujący 1vs1 nie ma na sobie max drogego stuffu i impow właśnie przez ryzyko takie że spadnie na głowy 30 luda i choćby nie wiem co  -pęknie.

Azbu - padło podejrzenie że mam o coś żal i stąd mój post nękająco/drwiący - mogę mieć o coś żal? ;p, sam powiedz. Prędzej już Ty możesz mieć coś do mnie bom pierwszy z kozy pamiętnych czasów wylazł i się sypło wszystko bylo.

Malag Maradan:
Było jak Azbu napisał. I tej wersji będę się ciągle trzymał.

Gdy zaczynałem grę dwa lata temu inną postacią też raz dałem się namówić na podobny duel i skończyło się identycznie. Od tej pory tego nie robię, ergo nauczyłem się na własnym błędzie. Daj Bóg, żeby i w tym przypadku też tak było.

Nie stoję na stanowisku, że 1vs1 to głupota i tylko gankowanie 1vs10 jest dobre; parę razy zdarzyło mi się wyjść na solo - z różnymi efektami. Częściej było jak pisał Azbu - tu bania, tu blob i jajo!

--- Cytat: Ivil w Grudzień 12, 2009, 13:28:52 ---silverrobert nie gra ale jak mu wkleilem powyzszego posta to prosil mnie abym szczerze przeprosil wszystkich, ktorym psuje gre.
Silver mowi ze zachowal sie jak gowniarz i to sie wiecej nie powtorzy.

--- Koniec cytatu ---

Nie mieszajcie do tego Roberta, błagam. Oddał mi postać ponad 4 miechy temu i od tej pory nie ma czasu na granie. Poza tym nie wiem, czego się od ciebie dowiedział Ivil, ale koniecznie trza było jego jeszcze w to mieszać??  :buck2:

Dajcie już spokój!!!!

Stary Pierdola:
Przeczytałem wszystkie posty dla mnie sprawa jest jasna i nie podlega interpretacji:

masz honor albo go nie masz , jak dajesz słowo to go dotrzymujesz (sławne : Słowo się rzekło, kobyła u płotu.) bez względu na późniejsze okoliczności.

Cale to pieprzenie o różnicy miedzy in game i RL to pełna bzdura , jak ktoś ma zasady to ich nie lamie tylko dlatego , że może to robić bezkarnie...

--- Cytat: Malag Maradan w Grudzień 13, 2009, 11:10:47 ---Dajcie już spokój!!!!

--- Koniec cytatu ---

Powinno być :„Kończ waść wstydu oszczędź”
http://www.youtube.com/watch?v=v8pvJ7exVMA&feature=related#

Rabbitofdoom:
Honor w 0.0? Po co mi to. 0.0 to wojna nie jakies tam pojedynki czy inne ustawki zeby bylo fair.

Dobry wojownik staje tam, gdzie nie będzie można go pokonać, i nie przeoczy żadnej słabości przeciwnika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej