Eve Online > Dyskusje ogólne

Taktyki w low-sec

<< < (9/14) > >>

Khan Soriano:
Tak, nie sluchac twojej rady :embarassed:

--- Cytat: Scaryman w Maj 13, 2009, 13:49:39 ---my nie latamy becekami semiclose, troche za stare chary, wogole rzadko w lows BUFU bywa, raczej jak ma kontrakt, albo pos-war. Ja lubiłem kiedyś lowsec przez dużą ilość choatycznych walk. Czasem bawimy sie hotdropując z Tytków flotke BSow closeRR albo semi-long RR wlasnie na lowsecowe korporacje pvp. TO co proponuje jest dla młodszej stażem grupy graczy, w zamyśle ma drastycznie ograniczyć ich straty w bitkach, choc faktycznie może troche starszej niż staż Chimery.

I owszem sprawdzałem że to działa.

nie rozumiem natomiast waszej reakcji - poza krytyką pomysłu na semilong w lowsecu, który nie mieści wam sie w głowach, udzieliliście w temacie choćby jednej rady chłopakom?

--- Koniec cytatu ---

Doom:
Scary weź zaradz na następujące problemy to jestem skłonny sie pobawić po twojemu:
- skile - jaki ich poziom i ile jest potrzebnych żeby mordować z taką finezja?
- koszta - na taklerów polecasz statki które w większości odpowiednio sftowane itp itp, wymagają długiego skilowania i kosztują za sztukę mniej więcej tyle co ta droższa połowa (mówię o liczbie pilotów, a to pisze na wypadek gdyby jakiś trol chciał mi wyjeżdżać z zasadami matematyki) naszej bandy
- zgranie ludzi -  te gangi z którymi latałem, miały około 1/4 pilotów którzy latają razem już kolejną akację, reszta jest zwykle na zasadzie "- chcesz lecieć? dobra. w czym jesteś? acha to idziesz do tego składu"
Część z tego co napisałem niby łatwo rozwiązać:
Skile przyjdą z czasem, ale do tego czasu co? nie latać? Kasa... nie wiem jak u przeciętnego chimeryka, ale ja jak latam to maszynami na których stratę mnie stać w liczbie większej niż jedna na tydzień, na topienie kilku t2 dziennie innych niż frytki mnie jeszcze nie stać. Ale zgranie... ? To nie ten typ zabawy, że ma być uber dyscyplina i wytrenowany skład morderców, to ma być zabawa, w dodatku zabawa otwarta dla każdego kto nie jest minusem (chociaż z nimi też się chętnie bawimy tylko w nieco inny sposób :P ) więc jak sobie wyobrażasz zmianę tego braku zgrania nie niszcząc jednocześnie tego klimatu?

PS
Czy ktoś z modów mógłby na chwile przestać stać z pałą nad użytkownikami KSOD podejść tutaj i wydzielić dyskusję o low walkach z tematu o harbringerach?

Straszny:
a z ciekawości Khan - prowadzisz gangi? Skąd opierasz swoją wiedze i lolujesz gracza ? Nie masz tyle killi co Moroz, wiec nie z doświadczenia w walkach, z FCowania? Granie innym charem ? Skad takie przeswiadczenie mocne ze taktyka bardziej finezyjna jest do Zostałem ocenzurowany?  Jesli nie widziałeś takich gangów to apriori zakładasz ze są gorsze? Fajne.

Ja widziałem taki gangi w lowsecu i oczywiscie widze codziennie w 0.0. W moim odczuciu są bardzo skuteczne.

Doom
zrobię Ci rozpiskę takiej floty na niskie skille ;) jak czas pozwoli i sie dogadamy to po zakończeniu obecnej fazy wojny (w jedną czy drugą stronę ;) ) to chętnie z Wami bym poleciał robiąc za FC czy taklera (czy jedno i drugie). O0

Proszę nie omijać filtra cenzury. — Soth

SokoleOko:
Zapraszamy serdecznie, bo chętnie się czegoś nauczymy  :angel:

Generalnie w naszej okolicy lata się na specyficzne PvP - albo pusto, albo jakiś jeden frajer na pasku (frajer, bo lekceważy podstawowe zasady bezpieczeństwa) lub w pockecie misji, albo duże silne gangi jakie widać w linku bitewnym. Jak z cholernymi zdaniami z matmy w LO - albo za proste i szkoda czasu je robić, albo za trudne i za cholerę ich się nie da zrobić  :2funny:

@Yadabyte - cóż, to mój zawód.

Ellaine:
To jest norma a nie wyjątek. Gdyby na jakimś terenie było dużo dobrych celów dla średnich gangów, zaraz pojawia się tam dużo średnich gangów, które są dobrymi celami dla większych średnich gangów, które tydzień później latają tam na polowania, a one stanowią dobre cele dla dużych gangów...

Znalezienie odpowiedniego celu to 90% sztuki zabijania (my ostatnio niestety katastrofalnie na tym polu przegrywamy, nic, zupełnie nic nie podchodzi pod lufy).

@Offtop: co piszesz jako kto SokoleOko?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej