Eve Online > Dyskusje ogólne
Misje w highsec są okropne, empire to zło
Sammani:
czyli uwazasz, ze zasiedlenie sporej czesci mapy, ktora aktualnie jest nie uzywana jest zle? Nie mam wiecej pytan.
Dormio:
Myślę, że zamiast przenosić L4 do low lepiej byłoby rozszerzyć lowsecowe systemy kosztem hisecowych - na początek pewnie wystarczyłoby te co obecnie sąsiadują z low :buck2:
Sirhan:
Całkowicie zgadzam się z Rabbitem.
ch0w, i co , będzie 15 osób do jednej misji? Zastanów się jak bardzo trzeba by podnieść z nich nagrody aby to sie komukolwiek opłacało.
A ludzie odejdą. Ja odejdę, a jeśli myślicie, że takich "ja" nie ma więcej, to nie mam więcej pytań ;p
PS. biedni pvperzy, może jeszcze po główkach pogłaskać? :uglystupid2:
lorgius:
Te wszystkie stwierdzenia odnośnie szkodliwości l4 w empire są po prostu idiotyczne. Na dodatek wyglądają na takie rozgoryczone marudzenie pod tytułem "Dlaczego żyjąc w 0.0 zarabiam tylko kilka(naście) razy więcej niż te chamy nie myte z empire" ;D
Po po pierwsze nic w empire nie dogoni zarobków z 0.0 Jeśli ktoś twierdzi inaczej to nie umie zarabiać w 0.0 i koniec.
Po drugie empire jest stworzone specjalnie do spokojnego latania dla noobow, ludzi ze słabszym kompem lub bez możliwości/chęci bycia w 0.0
Po trzecie misje jako takie są tak zaprojektowane aby martwić trzeba się było tylko o npc'e a nie lokal. Sam jak miałem dość chwilowo polityki wskakiwałem w empire klona i robiliśmy z kumplem l4ki gadając o głupotach itp, nie stresując się ciągłym wpatrywaniem w lokal i wnerwiając złodziei niszcząc im wraki przed nosem. Trwało to chyba miesiąc aż z powrotem odzyskałem chęć do pvp a że miałem kilka stów więcej w portfelu to mogłem od razu dokupić trochę sprzętu.
Po czwarte low-secowe robienie misji mija się z celem - no chyba że masz zabezpieczoną przestrzeń przez kolegów. Jaki jest sens lecieć statkiem za 100 do 200mil i stracić go przy którejś misji bo akurat pirat wskoczy jak npc'e cię scramblują?? Żeby to odrobić trzeba wylatać następne kilka misji i być może zginąć nim wyzeruje się stan konta. Mechanika Eve po prostu daje zbyt dużo bonusów agresorom i tylko mechanizm empire jest w stanie to przyblokować chociaż i to są ludzie w stanie obejść szczególnie po pojawieniu się orek.
Po piąte: tego naprawdę potrzeba tej grze - masowej migracji cereberów do 0.0!? Ostatnio mam mały kryzys w grze i jak gram to już nie chce mi się nic innego robić tylko walczyć. Ale gdy polecę czasem na paski dorobić troszeczkę z nudów to już teraz potrafi być ciasno. Pozostają wtedy plexy ale do tego na ogół trzeba już kogoś zwołać i robi się dłuższa zabawa.
Po szóste bez masy ludzi w empire robiący misje i kopiących na potęgę nie było by ani tanich modów ani tanich statków do pvp. Tylko to generuje stałą podaż. Całe mówienie że wojny o teren nie mają przez zyskowność l4ek znaczenia i że jest mniej raterów do zabicia to jakiś wielki żart chyba. Już o h-endowych księżycach i minerałach nie wspominając. L4ki nie są na tyle zyskowne aby dogonić choć część dochodów z 0.0. A o low-secu mam bardzo złe zdanie bo łączy najgorsze cechy empire i 0.0 a nie najlepsze stwarzając praktycznie jedyną sensowną i opłacalną możliwość - bycie piratem.
ch0w:
Y:
umm nie trzeba się bardzo starać by to wyrównać, w wielu grach jak np. Lineage2 istnieje system który procentowo zwiększa zysk expa/kasy w miarę wzrostu ilości osób w party dzięki temu solowanie kompletnie się nie opłaca. Jasne że można sobie alta podciągnać - ale to alt, twoje drugie konto do opłacenia więc tak czy siak coś tracisz. Co do ilości osób potrzebnych: i co z tego? nie rozumiem czego się bać? mało kasy będzie? ale misje zrobisz 2x szybciej = jedna osoba bierze reszta daje warp na kolesia i jazda...w czym problem?? Nie rozumiem tej obawy przed podziałem zysków ze wspólnej zabawy? Tak działa low/null sec przecież - masz korpa i robisz na niego czy chcesz czy nie - nawet jak solujesz to robisz na korpa bo ciułasz kasę lepszy sprzęt czy to na ten sam sprzęt ale z możliwością bezstresowego wojowania że stracisz go i nie będzie cie stać na nowy...tak czy siak jest to win/win ze strony korpa jako jednego ciała. Więc na pewno jest to jakieś rozwiązanie.
Co do tego że null sec jest taki pusty to właśnie efekt tej całej propagandy o 100% wtopie na pierwszej bramie z high do low...wystarczy spojrzeć na mapę. Max strat w low bliskich high secowi to ok 10 statków na 24h...10...czyli ok 300mln które trzeba wyłożyć po ubezpieczeniu na nowe platinium + trochę modułów które mógł szlag trafić...jak zobaczycie na empire to tam statystki są jeszcze większe a jakoś nikt nie płacze że misje są fe i za trudne - wsiada się w nowy statek i orze się dalej jakby nigdy nic.
peace
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej