Eve Online > Dyskusje ogólne
Misje w highsec są okropne, empire to zło
shadd:
Mój pierwszy post więc się przywitam.
20 mln/h na misjach to wydaje mi się raczej mało. Przykład sprzed chwili. Smuggler Interception (Angels) 3,5 mln reward od agenta, LP warte jakies 10 mln, bounty 7,5 mln, loot+salvage ok 6 mln (same smieci, moze byc sporo wiecej czasami) razem ok 27 mln, czas 25 min, specjalnie patrzylem na zegarek ;)
SokoleOko:
Dodałbym od siebie, że po pierwsze, kupa początkujących kerbirów wtapia shipy na misjach na potęgę (opieram się na statystykach!), a po drugie zrobić misję to nie jest największy sukces - najwięcej kasy przynosi sprzedaż lootu, tylko trzeba umieć to robić. I znów śmiem twierdzić, że kupa ludzi opycha to byle jak i byle gdzie, zwłaszcza gdy nie mają skilli w trade.
White_Haven:
Trafienie dobrego agenta w 0.0 to żyła złota. Miałem takiego przez parę dni dostępnego w Venal kiedyś. Bonus za robienie misji w 0.0 jest olbrzymi i można natrzepać więcej kasy niż z ratowania (no chyba że ktoś ma bardzo dobre chainy albo trafi oficerka). Loot i salvage jeszcze bardziej uwypuklają tą różnicę, a to co można dostać za LP u pirackich frakcji podciąga zarobki o kolejne miliony do góry.
Nosum Hseebnrido:
Sorry jeśli już ktoś o tym wspomniał, wszystkie posty są bardzo interesujące, ale musiał bym poświęcić sporo czasu żeby je przeczytać a monitor pali mnie w oczy. OK, odbiegając na chwile od haseł "misje lvl4", "null sec" itd. powiedzcie dlaczego ktoś pracujący w Warszawie miałby zarabiać mniej od robiącego to samo gościa z Bytomia, albo Kielc?
Mosiek:
Źle zadane pytanie. Dlaczego ktoś pływający po bałtyku ma zarabiać mniej niż ktoś pływający u wybrzeży somalii?
Chodzi o risc vs reward.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej