Eve Online > Dyskusje ogólne
Misje w highsec są okropne, empire to zło
Ellaine:
Pytanie jest dlaczego robotnik pracujący w Warszawie miałby zarabiać więcej niż poszukiwacz złota ryzykujące życie w Rio Grande w 18 wieku :)
Yogos:
Jeśli pijesz do tego że w hisecu jest mniejsza kasa na misjach niż w 0.0 to dokładnie koledzy mają racje że chodzi o ryzyko.
Hi sec to centrum miasta pod komisariatem.
Low sec jest powiedzmy jak Sarajewo w trakcie wojny. Jak wiesz jak się poruszać to może cie snajper nie zdejmie.
0.0 - cóż - null sec jest jak kraj spustoszony wojną i kontrolowany przez bandy morderców. Jeśli chcesz tu robić misje musisz być w dobrej bandzie albo się jej opłacać.
Nosum Hseebnrido:
Wybiliście mnie z tropu który sam sobie obrałem :buck2:
Chwile się zastanowiłem "Why the fruk you ask this question Nosum?" i doszedłem do konkluzji, że właściwie od dwóch lat moim głównym źródłem dochodów są właśnie te wygodne misje lvl4(wpadnij, rozp, odbierz nagrodę). Tylko dzięki nim nie płace za grę, mam kase na statki, skille, moduly, materiały.. więc prawdopodobnie czy sobie tego chcę czy nie, podświadomość zawsze będzie mi wysyłać sygnały mówiące, że nie życzy sobie żadnych zmian w zakresie funkcjonowania misji lvl4. Może to to ??? a może nie :P
..i właściwie tyle, co bym nie dodał(a chętnie bym sporo dodał >:D) jedynie potwierdził bym to co napisałem powyżej. "Empire i powiązane z nim misje lvl 4, które bez ryzyka dają za duży zysk to zło(...)".
PS
korci jak cholera.
amra:
Moje doswiadczenie, mówi że jak zabijam NPC w 0.0 przy pomocy bs lub hac to i nie zbieram loot-u to mam tyle samo co lvl4 w empire.
Eldoradlo dla mnie w 0.0 pojawiło się natomiast po zakupie maruder-a.
Ratty klepie w cyklach 2h od czasu do czasu( brak cierpliowści oraz w 2h napelniam cargo na carrier-ku), paski zawsze jakis skunk lub exe mi wczesniej wyczajnuje ;). W 2h maruderem zbierajac wszystko z pasków wyciskam łącznie 180 do 280 mil isk. 30-50 z bounty, 50-80 salvage ( sam buduje rigi z salvage ), 100-150mil isk.
No ale trza się mocno pilować, minusy naprawde staraja się mnie dorwać od czasu do czasu.
Osobnym bonusem w 0.0 sa DB ale to trza mieć szczęscie. A słyne officery na paksach ? tak słyszałem że bywaja, ale ja nie widziałem przez ostanie 3.5roku żadnego :(
PS: Info dla killerów, mój maruder już w empire i zstanie tam aż ostatni pl/goon zginie w Delve :D
Rabbitofdoom:
Wiesz jest tylko jeden problem. Po wprowadzeniu takiej zmiany bedziesz mial 5 kolejnych plusow z ktorymi bedziesz sie musial podzielic ratami. I cholera wie ile dodatkowych pszczol ostrzacych zadla na twoj teren. Tam gdzie teraz jest jeden hulk beda trzy i orca. Cena statkow i T2 pewnie utrzyma sie na w miare stalym poziomie w zalerznosci jaki % mineralow pochodzi z przemialu modow t1 z misji. Cena namedow pojdzie pewnie do gory masakrycznie zwlaszcza large ktore leca praktycznie tylko z L4 o lataniu z rigami na pvp tez pewnie bedziesz mogl zapomniec. Model w ktorym sie zap przez miesiac dzien w dzien po kilka h zeby zlorzyc zrigowanego bsa na best named swietnie sprawdza sie w normalnym mmo ale nie w eve gdzie sprzet mozna stracic bezpowrotnie przy wtopie. Druga opcja bedzie poswiecenie ponad 6 miesiecy na wyskilowania bsa na full t2. Jak myslisz ilu nowych graczy pojdzie na cos takiego?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej